Duel Kojičića i Rikarda (© Star sport)
Duel Kojičića i Rikarda (© Star sport)

Veliki kiks Partizana! Može da ga košta titule, Napredak trikovima do boda u Humskoj

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 16:31

Marko Milovanović propustio dve šanse za pobedu - 0:0

Još jednom je Napredak ukočio Parni valjak. Kao što je u prošlosti znao da mu stane na put, uspori u trci za šampionski naslov, tako se u završnici osnovnog dela prvenstva isprsio pred liderom i omogućio Crvenoj zvezdi da se bodovno poravna na vrhu ukoliko u ponedeljak slavi u Gornjeg Milanovcu.

Raznim trikovima Kruševljani su uspeli u osnovnoj nameri, sačuvaju početni rezultat, iskoriste činjenicu da su crno-beli posle direkta posred brade na susretu sa Fajenordom ošamućeni ušli u duel i borbu za titulu, verovatno, doveli do usijanja – 0:0.

Izabrane vesti

Uzdrman evropskim debaklom favorit nije ličio na sebe. Svađao se sa loptom, rivlaom, sudijom Aleksandra Žkivkovićem, negodovao, gunđao i pred 2.506 svedoka još jednom ispoljio mane uočljive otkako je krenuo prolećni deo prvenstva. Mučio se u Nišu, peške dobio Radnički iz Kragujevac, poražen u večitom derbiju, na dramatičan način preživeo gostovanje u Subotici. Negde je morao da zastane. Ironija je u saznanju da se spotakao u situaciji kad je slovio za velikog favorita, pošto sastav Ivana Stefanovića do dolaska u Beograd nikog nije pobedio, niti gol postigao u kalendarskoj godini.

Susret sa Čarapanima zaličio je na duel sa Proleterom na istom mestu početkom novembra. I tad je ostalo 0:0, što su jedina dva Partizanova remija pred svojim navijačima. Kako sad stvari stoje, mogli bi da ga koštaju prvog mesta i titule.

Za ovakav scenario ekipa iz Humske je sama kriva. Ušla je u utakmicu vidno nervozna, istrošena, psihološki posrnula posle pet golova primeljenih od Holanđana, sa manjkom energije i stila i sve što je uradila u prvom delu svelo se na ubačaje Miloša Jojića. Uglavnom iz prekida. Meta iskusnog veziste bio je Igor Vujačić, ali bez efekta. Nijedna upotrebljiva lopta maltene nije stigla do Rikarda Gomeša. Prvog strelca Superlige umešno su čuvali debitant Nemanja Kojčić (zimski novajlija iz Novog Pazara debitvao za novi klub baš na Topčidersko brdu) i 18-godišnji Nemanja Đeković, prethodno akter samo 23 minuta u prvenstvu. Pored njih autor 27 golova nije mogao ni u valjanu šansu da uđe.

Na zubatom martovskom suncu videlo se odsustvo Bibarsa Natha, što je samo jedan od odgovora na pitanje zašto domaćin nije bio kreativan. Plan da ga zameni Lazar Pavlović nije upalio, pa je Stanojević već posle prvog poluvremena posegao za četvorostrukom izmenom, pokazavši šta misli o izdanju svog tima u tom delu utakmice. Kad je ušao Marko Živković, danas možda najagilniji Aleksandar Lutovac se preselio na levi bok, u nameri da se po strani probije čvrsta odbrana rivala. Ni to nije vredelo, iako je manevar pojačan ubacivanjem Filipa Holendera i Nemanje Jovića, a špic kasnije Marka Milovanovića.

Upravo je talentovani napadač propustio jedine dve izgledne prilike za gol. Glavom. Prvu mu je spremio kolega Rikardo (promašio okvir), drugu Filip Holender i ta zlatna, u prvom minutu nadoknade, ispostavila se zicerom, jer je bio sam u vazduhu, samo da bi mu nogama šut ukrotio Nikola Vasiljević.

Na taj način golman Napretka je izrastao u heroja tima koji je na praktičnom primeru pokazao kako se „krade“ vreme. Valjao se, izležavao i kad je bilo potrebe i kad je samo želeo da nervira rivala i publiku. Ta taktika pokazala se dovoljnom za bod u Humskoj, pošto više od toga Čarapani, izgleda, nisu ni hteli, iako su imali šansu Saše Marjanovića u prvom poluvremenu (udarac glavom daleko od stative), dok u drugom jedva centar da su prešli.

SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

PARTIZAN – NAPREDAK 0:0

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Aleksandar Živković

Partizan: Stevanović – Lutovac, Miletić, Vujačić, Urošević (od 46. Živković) – Zdjelar, Jojić (od 46. Jevtović) – Marković, Pavlović (od 46. Jović), Menig (od 46. Holender) – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Napredak: Vasiljević – S. Jovanović, Kojičić, Đeković, Spremo – Marjanović (od 50. Stevanović), Rašković – Đ. Jovanović (od 79. Mladenović), Đuričković, Kočić (od 79. Džugurdić) – Melunović (od 79. Kunić). Trener: Ivan Stefanović.

SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Proleter NS - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 56, Babić 65/

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Pejović 16 pen/

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)

/Rakonjac 54 - Mirčevski 90+7/

Nedelja

Kolubara - Radnički Kragujevac 0:0

Partizan - Napredak 0:0

19.00: (2,15) Voždovac (3,30) Spartak (3,50)

Ponedeljak

14.00: (2,30) Novi Pazar (3,30) Mladost (3,15)

15.55: (14,0) Metalac (6,75) Crvena zvezda (1,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara