©Reuters
©Reuters

Veliki peh za Real: Bez Alabe i Rodriga na Atletiko i Barselonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 15:36

Dvojac Madriđana koji je pretrpeo povrede protiv Liverpula neće biti u konkurenciji za veoma važne utakmice

Real Madrid u narednom periodu očekuju izazovi koji će predstavljati prekretnicu u sezoni, a prve u nizu španski gigant dočekaće oslabljen usled povreda Davida Alabe i Rodriga. Kraljevski klub danas je saopštio da su detaljnim ispitivanjima ustanovljene povrede mišića dvojice fudbalera, što nagoveštava da će tim Karla Ančelotija na megdan Atletiko Madridu i Barseloni izaći bez austrijskog štopera i brazilskog ofanzivca.

Kada je u pitanju Alaba vest o izostanku ne predstavlja iznenađenje s obzirom na to da je defanzivac u pebedi nad Liverpulom (5:2) u gostima teren napustio posle samo 27. minuta. U saopštenju iz Madrida navodi se da je doživeo povredu desne noge, a mediji sa Pirinejskog poluostrva ističu da će Austrijanac biti odsutan mesec dana. Takav epilog znači da će Alaba propustiti subotnji Madrilenjo, utakmicu polufinala Kupa kralja na domaćem terenu protiv Barselone, ali i prvenstvene duele sa Betisom i Espanjolom.

Izabrane vesti

Gotovo izvesno je da ni Rodrigo neće biti spreman za susrete sa dva velika rivala, međutim njegov period oporavka procenjuje se na oko deset dana. Brazilac je povredu leve prepone zadobio takođe protiv Liverpula na Enfildu, te je igru napustio u 81. minutu kada ga je zamenio Sebaljos.

Procene Madriđana su da će Alaba biti spreman za izazove početkom Aprila, a u tom periodu za očekivati je da upražnjenu poziciju zauzme Načo Fernandez koji je iskoristio ukazani šansu na Enfildu. Kada je u pitanju Rodrigo, očekuje se da u konkurenciji ponovo bude najkasnije za susret sa Espanjolom.

Istovremeno stigle su i pozitivne vesti za Real s obzirom na to da se Čuameni oporavio od gripa koji je imao i vratio u pun trenažni proces, kao i Marijano Dijaz koji je bio povređen. Trenutno odsutan je i Ferland Mendi čiji oporavak ide očekivanim tokom i predviđa se da će se za dve nedelje priključiti saigračima.

Podsetimo, Real u Primeri posle 22 kola ima osam bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, u Kupu kralja plasirao se u polufinale, a u Ligi šampiona pobedom u gostima nad Liverpulom napravio je veliki korak ka četvrtfinalu.


tagovi

David AlabaRodrigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara