Veliki posao Maldinija i Masare: Milan na pragu da dobije štoperski par za narednu deceniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 22:02

Usmeni dogovor sa Svenom Botmanom postoji, a izgleda da je završena i finansijska konstrukcija sa Lilom

Nedeljama unazad Milan se trudi da pronađe adekvatno rešenje za štopersku poziciju. Od povrede Simona Kjera i saznanja da je iskusni Danac završio sezonu Paolo Maldini i Federiko Masara tragaju za njegovom zamenom i ne može se reći da im ide najbolje. Međutim čak i ako ne uspeju da dovedu nikoga u narednih pet-šest dana Milanov tandem direktora po svoj prilici moći će da se šepuri uspešnim prelaznim rokom, jer ako je verovati ekskluzivi Danijelea Longa (Kalčomerkato) Rosoneri su prethodnih dana napravili ključne korake u dogovoru s Lilom oko kupovine Svena Botmana (22).

Prvo: Mladi holandski štoper definitivno je odbacio mogućnost da pređe u Njukasl jer želi da igra za Milan i to je poručio ljudima iz svog sadašnjeg kluba.

Izabrane vesti

Drugo: Lil je zadovoljan što će zadržati tim na okupu za dvomeč osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija u kom želi da se dostojno predstavi i što skuplje proda kožu.

Izvesno je da posao neće biti sklopljen ovog meseca, ali isto tako je prilično izvesno da je sedmostruki šampion Evrope dobio bitku za nekadašnjeg polaznika Ajaksove omladinske škole i da će od leta moći da računa na štoperski par Botman - Tomori, što je bila velika želja Paola Maldinija.

Kalčomerkato navodi da Milan ima usmeni dogovor sa Botmanovim predstavnicima oko četvorogodišnjeg ugovora, a kada su u pitanju cifre za obeštećenje situacija je sledeća: Fiksni deo koji će biti isplaćen u više rata iznosiće 27.000.000 evra, s tim da bi Francuzima kroz razne bonuse moglo da pripadne još 6.000.000.

Saberi-oduzmi Botman će koštati Milaneze oko 33.000.000, a štoperski tandem Botman-Tomori tek nešto više od 60.000.000. U vreme kad cene divljaju utisak je da su Maldini i Masara na pragu da završe velikli posao za Milan. I da mu obezbede sigurne stubove odbrane možda i za čitavu predstojeću deceniju


tagovi

Sven BotmanZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara