Svetozar Marković i Vladimir Kovačević (©Starsport)
Svetozar Marković i Vladimir Kovačević (©Starsport)

Veliki problem u Humskoj: Partizan nema zdrave startne štopere

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 12:15

Saldanja ne igra, rovit je i Zahid

Situacija na tabeli povoljna, a kadrovska – dramatična. Uspeo je Partizan da se neporažen vrati sa najzahtevnijeg gostovanja u srpskom fudbalu, međutim, posle meča sa Crvenom zvezdom, trener Igor Duljaj broji ranjene igrače.

Delom što su iscrpljeni posle 172. večitog derbija, delom što su povređeni ili kažnjeni. To znači da trojica sigurno neće biti u konkurenciji za okršaj sa Napretkom, a možda i petorica.

Izabrane vesti

Prvi je Ksander Severina, isključen protiv crveno-belih. Drugi je Mateus Saldanja, koji se ionako na derbiju pojavio rovit, dok je treći Svetozar Marković, pošto kapiten oseća posledica izazovnog meča, ranije je i sam dosta vremena proveo u ambulanti.

I to nije sve.

Saldanja neće biti u protokolu. Jedva je izašao na derbi i proveo ono vreme na terenu. Zahid dugo vuče problem zadnje lože, tu smo u problemu. I Bojan Kovačević je doživeo nezgodnu povredu koja bi mogla da ga odvoji nekoliko dana od terena. Videćemo smemo li da rizikujemo sa njim. Sve zavisi od današnjeg treninga i procene lekara. Nikad neću tražiti da neko igra na silu. Protiv Zvezde su sami momci zahtevali da igraju, a kasnije Saldanja i Zahid tražili izmene. Igrači su ispražnjeni posle derbija, ali su kad su ostali sa čovekom manje pokazali su koliko im je stalo do kluba i navijača. Verujem da ćemo imati snage“, smatra Igor Duljaj.

Trener Partizana će morati da prekomponuje tim, jer ako se ispostavi da ni Marković, ni Kovačević nisu u stanju da igraju, u centralnom delu odbrane bi se pojavili Siniša Saničanin i Natan de Medina.

Sigurno ćemo menjati sastav, a moraćemo da budemo oprezni prilikom prekida. To što smo iz njih primili dva gola je moja odgovornost. Moramo to da ispravimo. Igramo napadački, što smo i pokazali, bez obzira na samo četiri šuta u okvir gola. Dva gola koja smo dali su bila na evropskom nivou. Možete da očekujete Partizan koji će od prvog zvižduka krenuti u napad“.

I to protiv rivala koji ga je pre dve godine usporio na putu ka tituli, baš kad su crno-beli bili lideri, ali je Napredak odoleo na Topčiderskom brdu (0:0).

Znam da i Kruševljani imaju problema. Povređen im je Đeković, koji je bio na oku Partizana. Želim mu da se što pre oporavi. Neki igrači Napretka imaju po tri žuta kartona, ali ubeđen sam da će igrati protiv Partizana, odličan je to motiv da se dokažu, što je legitimno. Želim da oba tima pokažu otvoren fudbal“.

MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO

Utorak

14.00: (1,42) TSC (4,50) Mladost Lučani (7,75)

16.00: (1,60) Čukarički (4,20) Spartak (7,35)

16.00: (1,75) Novi Pazar (3,50) Voždovac (5,00)

18.00: (2,15) Javor (3,20) Radnik (3,70)

20.00: (3,45) IMT (3,35) Vojvodina (2,15)

Sreda

14.00: (1,75) Radnički 1923 (3,60) Železničar (4,90)

16.55: (1,23) Partizan (6,50) Napredak (12,0)

19.00: (12,0) Radnički Niš (6,50) Crvena zvezda (1,22)



tagovi

Svetozar MarkovićVladimir KovačevićGajas ZahidIgor DuljajFK PartizanKsander SeverinaMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara