(FK Partizan)
(FK Partizan)

Veliki problem za Partizan! Nikola Miličić van ekipe, crno-beli kreću po novog štopera

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 16:44

Novajlija iz kragujevačkog Radničkog mora na jednoipomesečnu pauzu

Na prvi pogled, sve izgleda idealno. Doveo je Partizan novajlije na vreme, dobio početne dve provere na Kipru, ulio nadu navijačima da bi u jesenjem ritmu mogao da nastavi s početka 2024, ali je onda stručni štab dobio informaciju od koje boli glava. Uvodnih nekoliko kola u nastavku prvenstva moraće da propusti Nikola Miličić.

Talentovani štoper se povredio na jednom od treninga u Larnaki i prve prognoze su zabrinjavajuće. Sve ukazuje na to da novajlija iz kragujevačkog Radničkog neće biti u kombinaciji za tim oko mesec i po dana. Razlog neplaniranog odsustva je obnovljena povreda meniskusa, ista ona koja ga je sprečila da igra veći deo dosadašnjeg toka sezone na stadionu „Čika Dača“.

Izabrane vesti

Samo u početnih pet utakmica u Mozzart Bet Superligi Miličić je bio akter, posle čega je usledila povreda kolena i sve vreme se smatralo kako nije potrebna operacija kako bi se taj problem sanirao. Zato ga je Partizan i angažovao, pod obrazloženjem da odmah može da se stavi na raspolaganje Igoru Duljaju, naročito što je projektovan za startera posle odlaska Mihajla Ilića u Bolonju, da postane prva opcija što se tiče „bonusa“.

Takav scenario se komplikuje, jer je predviđeno da Nikola Miličić bude van terena oko mesec i po dana. U tom periodu Partizan će, prema rasporedu, igrati sa Javorom, IMT-om, Radnikom, Železničarom, a za 9. mart – baš kad se završava projektivani oporavak – na programu je duel sa Crvenom zvezdom na stadionu „Rajko Mitić“.

Zbog nepredviđenih okolnosti, sva je prilika da će Partizan opet izaći na tržište i pokušati da dovede još jednog centralnog defanzivc – i to mlađeg od 21 godine – pošto i kad se oporavi, Miličiću će biti potrebno vreme da uhvati ritam sa kolegama. Zato je realno očekivati da se čelnici aktiviraju i posle potpisa Junga Džun Goha, iako je sportski direktor Ivica Kralj nagovestio kako je dolaskom krila iz Južne Koreje prelazni rok u smislu dovođenja igrača završen.

No, nebrojeno puta je potvrđeno da je prelazni rok živa stvar. Ovoga puta, nužda zakon menja.



tagovi

FK PartizanNikola Miličićpripremezimske pripreme

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara