Veliki šok na Maksmiru, Dinamo izgubio na premijeri; blamaža Livakovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 21:17

Slaven odneo sva tri boda iz Zagreba...

Šok na otvaranju novog šampionata Hrvatske: Dinamo Zagreb - Slaven Belupo 0:2! Sva tri boda sa premijere idu u Koprivnicu.

Farmaceuti su stigli do zaslužene pobede, tek druge na Maksimiru u istoriji HNL-a. Prvu su ostvarili 2004, u onoj sezoni kada je Dinamo završio u plej-autu. Sada nam ostaje da vidimo da li je ova senzacija naznaka još jedne loše sezone Modrih, ili samo loš dan.

Izabrane vesti

Za prognoze je svakako rano, ali valja podvući da je Dinamo uglavnom bio bezidejan, dekoncentrisan i nervozan. Uostalom, greške iz prve utakmice protiv Valura u prvoj kvalifikacionoj utakmici za Ligu šampiona mogle su ovako nešto da nagoveste.

Slaven je do prednosti došao u 51. minutu nakon katastrofalne greške Dominika Livakovića koji je daleko od svog gola promašio loptu i praktično je predao u noge veteranu Ivanu Krstanoviću (38), nekadašnjem napadaču zagrebačkog tima.

Pobedu gostiju potvrdio je Bruno Bogojević iz kontranapada, u trenucima dok je Dinamo igrao sa četvoricom napadača, trudeći se da izbegne poraz.

Jedan od ključnih momenata dogodio se u 63. minutu kada je glavni sudija čak četiri minuta pregledao snimak kako bi se uverio da li je penal za domaćina. Presuda je bila u korist Slavena, posle čega su značajno skočile šanse gostiju da dođu do velikog iznenađenja...

HRVATSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo 0:2 (0:0)

/Krstanović 51, Bogojević 84/

21.00: (1,38) Osijek (4,30) Šibenik (8,00)

Subota

18.55: Lokomotiva Zagreb – Hajduk Split

21.00: (1,87) Rijeka (3,40) Gorica (4,00)

Nedelja

18.55: Istra – Hrvatski Dragovoljac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

NHL ligaDominik LivakovićDinamo ZagrebSlaven Belupo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara