Amin Guiri (Reuters)
Amin Guiri (Reuters)

Veliki transfer u reprezentativnom fudbalu: Francuz prešao u selekciju Alžira

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 22:11

Sjajni dribler će biti veliko pojačanje za Pustinjske lisice

Nije više nikakvo iznenađenje kada igrači menjaju reprezentacije. Pravila je iskoristio i Renovo krilo Amin Guiri.

Brzonogi dribler će u budućnosti nastupati za rerezentaciju Alžira iako je prošao sve mlađe kategorije Francuske. Večeras je stigla i zvanična potvrda da je sve administrativno završeno i da će Guiri u budućnosti nositi dres popularnih Pustinjskih lisica.

Izabrane vesti

Guiri je rođen u okolini Liona, ali ima alžirsko poreklo. Još kao dete je važio za jednog od najvećih talenata francuskog fudbala zbog brzine i driblinga. Igrao je za kadete, omladince i mladu selekciju Francuske. U prvi tim Liona je ušao sa samo 16 godina i poređen je sa prethodnim velikim izdancima čuvene škole poput Benzeme, Ben Arfe, Masijala, Lakazeta, Fekira…   

Ipak, veliki talenat je pratio i nezgodan karakter pa je iz Liona otišao u Nicu sa samo 20 godina. Tamo je brzo postao jedan od najboljih igrača ali je zbog svađe sa trenerom otišao u Ren pre godinu dana u transferu teškom 28.000.000 evra.

Iako se očekivalo da posle svih mlađih selekcija Francuske, jednog dana bude i A reprezentativac, poziv Didijea Dešana nije dobio. Što zbog sporijeg napretka od očekivanog, što zbog jake konkurencije. “Naravno da razmišljam o dresu A selekcije Francuske. Na meni je da radim i uradim sve što je u mojoj mogućnosti da dobijem poziv. Jaka je konkurencija na mojoj poziciji ali mislim da mi raznovrsnost u igri može biti od pomoći da ubedim selektora”, rekao je pre dve godine Guiri.

Ipak, poziv Francuske nikada nije stigao i Alžir je iskoristio situaciju. Mesecima su ga ubeđivali i na kraju je pristao.

“Godine provedene u francuskom dresu će mi zauvek ostati urezane u srcu. Hvala za sve ali sada je vreme za novo poglavlje u karijeri”, rekao je večeras Guiri.

Ofanzivac Rena će biti kapitalno pojačanje za Alžir koji od 13. januara do 11. februara naredne godine učestvuje na Kupu afričkih nacija u Obali Slonovače i biće jedan od favorita. Pored Gurija, nosioci igre su rođeni Francuzi od kojih je većina prošla kroz mlađe reprezentativne kategorije Francuske poput: Rijada Mareza (Al Ahli), Husema Auara (Roma), Ismaela Benasera (Milan), Rajana Ait Nurija (Vulvsi), Nabila Bentaleba (Lil), Aise Mandija (Viljareal), Adama Unasa (Lila)…


tagovi

Amin Guirireprezentacija Alžira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara