Timo Verner (Reuters)
Timo Verner (Reuters)

Veliki udarac za Nemačku: Timo Verner ne ide u Katar, šansa za senzaciju iz Verdera

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 16:42

Hansi Flik ostao bez jednog od najvećih aduta

Raste spisak fudbalera koji će zbog povreda propustiti Mundijal u Kataru. Novo ima ne njemu je nemački napadač Timo Verner.

Špic Lajpciga sinoć u meču protiv Šahtjora povredio skočni zglob leve noge, a povreda je takve prirode da će ga odvojiti od terena do početka sledeće godine što znači da je izgubljen za Mundijal.

Izabrane vesti

“Ovo su jako tužne vesti. Veoma mi je žao Tima jer je zaista jedva čekao Mundijal. Njegovo oduststvo će biti veliki udarac za tim. Svi mu želimo brz oporavak”, rekao je selektor Hansi Flik.

Verner se posle mučenja u Čelsiju letos vratio u Lajpcig i pronašao nekadašnju formu. Trebalo je da bude siguran putnik za Katar ali je Hansi Flik neočekivano ostao bez jednog od najvećih aduta. Nemačka svakako muči muku sa napadačima i Verner je uz Haverca trebalo da konkuriše za mesto startnog napadača. Ipak je reč o drugom najboljem strelcu reprezentacije posle Tomasa Milera.

Priliku da ide u Katar će sada gotovo sigurno dobiti Verderova senzacija Niklas Filkrug koji ove sezone igra u spektakularnoj formi. Donedavno anonimni drugoligaški napadač je ove sezone eksplodirao u Bundesligi sa devet golova i prvi je strelac takmičenja.

Nemačka osvaja titulu u Kataru - kvota 12,00

Vernerovo odsustvo nije jedini udarac za Pancere uoči Svetskog prvenstva u Katar. Zbog povrede će turnir propustiti i Leverkuzenov ofanzivac Florijan Virc. Povrede vuku i Manuel Nojer, Tomas Miler, Marko Rojs, Leroj Sane, Jonas Hofman i Florijan Nojhaus ali prognoze su da bi svi oni trebalo da dobiju trku sa vremenom i uhvate poslednji voz za Katar.


tagovi

Timo VernerKatar2022Fudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara