Veliko iznenađenje Španaca: Umesto De Hee, pozvan golman za koga Klop kaže da može da igra „desetku“

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 13:08

Izbor Luisa Enrikea za martovski ciklus prijateljskih utakmica

U završnici mundijalskih kvalifikacija savladala je Švedsku i tako omogućila sebi komfornu poziciju u martovskom terminu namenjenom reprezentacijama. Španija ne mora da igra baraž mečeve, umesto toga će proveriti formu na susretima sa Albanijom i Islandom, a na njima će selektor Luis Enrike proveriti još jednog golmana.

U pitanju je David Raja iz Brentforda, koji nikad dosad nije bio u planovima selekcije, ali je odličnim partijama na premijerligaškim terenima zavredeo poverenje stručnog štaba. Čak ispred Davida de Hee, pošto čuvara mreže Mančester junajteda nema na spisku kandidata za ovu akciju.

Izabrane vesti

Raja je u aktuelnom prvenstvu Engleske čuvao mrežu na 15 utakmica, te iako je primio 16 golova, jedan je od cenjenijih golmana na Ostrvu, o čemu svedoče i reči Jirgena Klopa.

Raja komotno može da igra 'desetku', kakve on lopte daje“, hvalio je trener Liverpula posle remija njegovom tima sa sastavom iz Londona (3:3).

Između ostalog zbog podatka da Raja prosečno beleži 41,3 pasa po utakmici, po čemu je u vrhu premijerligaških golmana koji najbolje barataju nogom. A to struka posebno ceni. Inače, i dobro brani, procenat zaustavljenih šuteva (76,6 odsto) stavlja ga na četvrto mesto u Premijer ligi u toj kategoriji.

Za naredna dva susreta, Luis Enrike ne računa na Serhija Busketsa (navodno, želi da odmori centralnog vezistu Barselone), vratio je u reprezentaciju Pedrija i Erika Garsiju (bili povređeni za prethodno okupljanje), dok je iz lidera Primere, Real, pozvao samo Danija Karvahala.

Spisak reprezentacije Španije:

Golmani: Unaj Simon, Robert Sančez, David Raja;

Defanzivci: Markos Alonso, Đordi Alba, Ejmerik Laport, Pau Tores, Erik Garsija, Dijego Ljorente, Cesar Apilikueta, Dani Karvahal;

Vezisti: Rodrigo, Koke, Pedri, Markos Ljorente, Gavi, Karlos Soler;

Napadači: Dani Olmo, Pablo Sarabija, Alvaro Morata, Raul de Tomas, Feran Tores i Jeremi Pino.


tagovi

međunarodni fudbalFudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara