Veliko ostvarenje El Fardu Bena: Ušao među deset najboljih strelaca u istoriji Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 14:27

Postoji realna šansa da prestigne Mihaila Pjanovića

Pokazao je odavno El Fardu Ben da je najbolja inostrana kupovina Crvene zvezde u novijoj istoriji. Odavno je reprezentativac Komorskih Ostrva postao najbolji strani strelac, a tokom meča sa kragujevačkim Radničkim pomerio je granice ostvarenja u crveno-belom dresu. Nije ubojit kao nekada, ali je El Fardu Ben golom u mrži mladog Ognjena Lukića na asistenciju Aleksandra Kataija stigao do desetog mesta najefikasnijih Zvezdinih igrača u istoriji.

Bio je to Benov 80. pogodak u svim takmičenjima za crveno-bele. Odigrao je 172 utakmice, što mu je bilo dovoljno da dođe na listu slavnih golgetera kluba sa Marakane. I dalje neprikosnoven Bora Kostić (230), zatim slede Dragan Džajić (155), Dušan Savić (149), Zoran Filipović (138), Kosta Tomašević (137), Vojin Lazarević (134), Darko Pančev (116), Rajko Mitić (109) i Mihajlo Pjanović (92).

Izabrane vesti

Realno, Ben ima potencijal i dovoljno vremena da prestigne Mihaila Pjanića, posebno što je najavio da bi karijeru voleo da završi u Ljutice Bogdana.

Reprezentativac Komora je postigao mnogo značajnih golova, pamti se posebno leto 2018. godine kada je u kvalifikacijama za Ligu šampiona postigao šest golova.

Ben je pogađao protiv Salcburga u dva navrata u plej-ofu za najelitnije takmičenje na Starom kontinentu, a iste sezone u grupnoj fazi protiv Napolija. U Ligi Evrope je zatresao mrežu protiv Slovana iz Libereca, Milana i Rendžersa. Ukupno je u 15 navrata bio precizan kada su u pitanju kvalifikacije i grupne faze evro takmičenjima.

 Čak 61 gol je postigao u nacionalnom prvenstvu, a u 160. večitom derbiju je bio precizan sa bele tačke u Zvezdinoj pobedi od 2:1. Kada je u pitanju Kup Srbije, Ben je uspeo da se upiše u strelce u četiri navrata.

Takođe, Ben je na gostovanju Voždovcu prethodne sezone u okviru Superlige Srbije prestigao Ričmonda Boaćija, koji je postigao 60 golova za Zvezdu, i time postao najbolji strani strelac u istoriji Crvene zvezde. Tako su za njim tada ostali tada Ugo Vijera, Mendeš Kadu (25), Abiola Dauda, Kristijan Borha (17), Evandro (16).

Top deset najboljih strelaca Zvezde u istoriji:

1.Bora Kostić (230)

2. Dragan Džajić (155)

3. Dušan Savić (149)

4. Zoran Filipović (138)

5. Kosta Tomašević (137)

6. Vojin Lazarević (134)

7. Darko Pančev (116)

8. Rajko Mitić (109)

9. Mihajlo Pjanović (92)

10. El Fardu Ben (80)

 

  


tagovi

El Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara