Veljko Birmančević slavi pogodak (©AFP)
Veljko Birmančević slavi pogodak (©AFP)

Veljko i Sparta u pohodu na duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 12:42

Rival Pražana u polufinalu Kupa Češke je drugoligaš Opava

Opava je u bliskoj prošlosti provela tri sezone među češkom elitom, ali je verovatno najveći uspeh doživela kao drugoligaški klub. Pre sedam godina je ušla u finale nacionalnog Kupa, što može i sada, ali mora da pobedi Spartu, trenutno najbolji klub u zemlji (18.00).

Dok 2017. žuto-plavi nisu bili daleko od plasmana u najjače društvo, ove godine su mnogo bliže pozicijama za ispadanje. Posle 20 kola nalaze se na 12. poziciji u FNL-u, ali njihova situacija definitivno nije beznadežna. Zaostaju samo šest bodova od Taborskog, tima koji zauzima treće mesto u plej-ofu.

Izabrane vesti

Uostalom, Opava je mogla da mu bude blizu da posle uspešnog ulaska u proleće nije zabeležila tri, ne baš teška, meča bez trijumfa. Kod kuće je remizirala sa Žižkovim i Kromeržižom, a uz to je doživela poraz od ​Lišenja.

18.00: (11,0) Opava (6,25) Sparta (1,20)

Iako je polufinale Kupa nesumnjivo uspeh, s druge strane, Opava nije imala težak put. Tokom cele dosadašnje kampanje žuto-plavi nisu naišli na prvoligaša, i eliminisali su tri niželigaša i članove drugog ranga Zbrojovku iz Brna i Duklu iz Praga.

S druge strane, posle serije teških mečeva i brojnih neuspeha, Sparta se barem rezultatski podigla kada je pre reprezentativne pauze pobedila Hradec Kralove sa 2:1, a za vikend je slavila u Češkim Budjejovicama posle pogotka Veljka Birmančevića. Srpski ofanzivac dao je gol na tri prethodna duela Sparte.

U Kupu se praški tim već sastajao sa izazovnim protivnicima. Uostalom, Sparta je morala da eliminiše Bohemijans i Slaviju.

"Svesni smo da će protivnik učiniti sve da dođe do finala. Za njega će to biti meč godine. Istovremeno, znamo da će da bude pun stadion i snažna podrška za domaćina. Neće biti lako, ali svakako smo favoriti. Kup mečevi su uvek posebni i ne opterećuje nas činjenica da protivnik igra u drugoj ligi", uverava Lars Fris, pomoćnik Brajana Priskea.

Pristalice praškog tima mogu da budu zadovoljne činjenicom da im je Opava jedan od najpopularnijih rivala. Spartanci su uspeli da pobede žuto-plave u svih šest nedavnih prvenstvenih obračuna, a Opava se radovala poslednji put 1999.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

KUP ČEŠKE - POLUFINALE

Sreda

18.00: (11,0) Opava (6,25) Sparta (1,20)

Odloženo

Plzenj - Zlin

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČeškaOpavaSparta PragVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara