Veljko Nikolić starter posle 13 meseci

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 11:00

Uzdrmana Crvena zvezda dočekuje Napredak u Ljutice Bogdana (17 časova)

Utakmica pod oznakom – laka.  Bar je takva trebalo da bude pre četiri dana, ali Crvena zvezda se nalazi u jako, jako lošem momentu, možda najgorem u poslednjih pet sezona, jer je poraz u Trabzonu, treći ove takmičarske godine, ogolio neke slabosti tima Miloša Milojevića i uzdrmao evropske ambicije.

Mnogo problema imaju u Ljutice Bogdana, i sigurno jedva čekaju mini pauzu kako bi se restartovali i pokušali da se podignu na potreban nivo.

Izabrane vesti

Pregrmela je Crvena zvezda, posle Partizana, jedno od najzahtevnijih gostovanja u Mozzart Bet Superligi, donela tri boda iz Novog Pazara, osamila se na čelu tabele i želi tu da ostane i tokom dvonedeljne pauze usled utakmica reprezentacija, za šta joj je potrebna pobeda nad Napretkom (nedelja, 17 časova TV Arena Sport).

Moraće Miloš Milojević da pronađe dodatnu formulu i osveži vrlo umoran tim, koji je pri tome psihički vrlo uzdrman. Moguće je da će šansu od prvog minuta dobiti Veljko Nikolić. Pokušava trener crveno-belih na sve načine da vrati nekada velikog projekta crveno-belih, koji se vratio u takmičarski tim posle šest meseci odsustva i operacije skočnog zgloba. Upisao se Veljko Nikolić u strelce protiv Javora, bio je možda i jedini dobitak u porazu na Crnom moru, pošto je pogodio mrežu Trabzona i ublažio poraz. Prethodni put Veljko Nikolić je bio starter pre 13 meseci, upravo protiv Napretka u Ljutice Bogdana 6. avgusta 2021. godine.

”Naravno da bi Nikolić mogao da počne meč sa Napretkom. Znamo koji kvalitet ima i nadamo se da nastaviti u istom ritmu kao što je to bilo u prethodnih nekoliko utakmica”, poručio je Miloš Milojević.

Biće zanimljivo videti kako će da izgleda ofanzivni deo tima crveno-belih. Prvi napadač Aleksandar Pešić obnovio je povredu palca u Turskoj, i realno je da šansu dobije El Fardu Ben, pošto Kalifa Kulibali ne deluje preterano spremno.

Čarapani su redovna mušterija kluba sa stadiona Rajko Mitih, pošto ih je savladao u poslednjih 11 utakmica! Drugi važan faktor jeste činjenica da izabranici Miloša Milojevića traže iskupljenje za remi sa TSC-om (1:1), prethodni put kad je igrala pred svojom publikom. A verovatno se niko ne seća kad je poslednji put vezala dva kiksa na Marakani i zato je teško očekivati da će dozvoliti iznenađenje. Bez obzira što je pitanje može li trener i na ovom meču da se osloni na rovitog Mirka Ivanića.

Mada, Zvezda ima dovoljno ofanzivnog kapaciteta, jer je u Mozzart Bet Superligi od početka sezone postigla 24 gola na šest utakmica, što sugeriše na još jedan efikasan duel.

Napredak jeste vezao tri boda, jeste da ga predvodi Dušan Đorđević, prošle sezone neporažen u duelima sa Zvezdom, ali pobeda šampiona nameće se kao logična opcija.

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK (17 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nenad Minaković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Nikolić, Katai - Ben.

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrić - Vukajlović, Kerkez, Đeković, Prijović - Krstić, Putinčanin - Šarić, Mićin, Bastajić - Matić.

MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Mladost GAT 3:0 (2:0)

/Šimić 11, Vidosavljević 40 pen, 57/

Mladost Lučani – TSC 2:5 (1:2)

/Jojić 43, Gordić 62 – Antonić 13, S. Jovanović 15, Đakovac 53, 56, Ratkov 81/

Nedelja

13.00: (2.75) Voždovac (3.30) Čukarički (2.55)

17.00: (1.15) Crvena zvezda (8.50) Napredak (15.0)

17.00: (1.62) Vojvodina (3.80) Javor (5.80)

19.00: (14.0) Radnik (6.75) Partizan (1.20)

Ponedeljak

17.00: (2.95) Kolubara (3.35) Novi Pazar (2.40)

19.00: (1.85) Radnički Niš (3.45) Spartak (4.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Veljko NikolićMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara