Miloš Veljković (©Reuters)
Miloš Veljković (©Reuters)

Veljković se oporavio od povrede na vreme za odlučujuće borbe sa Verderom

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.22. | 10:22

Tim iz Bremena gostuje Sankt Pauliju, direktnom konkurentu za vrh Cvajte, u subotu od 13.30 časova

Pravi je kuriozitet kada se u drugom kvalitativnom rangu nađu nekadašnji višestruki prvaci i osvajači svih vrsta kupova neke države, te bivši šampion Evrope i pobednici ostalih takmičenja pod okriljem UEFA. Tu privilegiju ima nemačka Cvajta koja je ove sezone jača od brojnih nacionalnih prvenstava Starog kontinenta, s tim da navijači Hamburgera, Verdera, Šalkea i Nirnberga sigurno nisu srećni zbog toga što svoje ljubimce ne gledaju u eliti u kojoj im je, objektivno, i mesto.

Pomenutom kvartetu pridružili su se Darmštat i Sankt Pauli, a mesta u društvu najboljih ima za svega dva kluba, eventualno tri u zavisnosti od toga kako protekne baraž. „Prvi među jednakima” trenutno su zeleno-beli iz Bremena, koji u derbiju 29. kola Cvajte odlaze na Milerntor, najnegostoljubiviji stadion u ligi, a u hamburšku četvrt „crvenih fenjera” stižu sa bodom prednosti u odnosu na Pirate i Darmštat, odnosno dva više od Šalkea, mada i ostali akteri ove priče nisu daleko.

Izabrane vesti

Interesantno je da su Verder i Sankt Pauli u odličnim odnosima, često igraju prijateljske utakmice, ali sada možete da zaboravite na izlive nežnosti i na terenu, i na tribinama. Odmeravanja su im tradicionalno efikasna, a gosti imaju duplo više pobeda.

Trener Verdera Ole Verner može da odahne, pošto su se uprkos crnim najavama početkom nedelje oporavili od povreda Miloš Veljković, Marko Fridl i kapiten Omar Toprak, te su sva trojica opet u konkurenciji za današnji meč.

13.30: (3,00) Sankt Pauli (3,40) Verder (2,35)

Muka je samo suspenzija standardnog levog beka Entonija Junga i to bi mogla da bude prevaga u korist momaka u braon opremi, koji nemaju značajnijih izostanaka.

Sankt Pauli je jedan od najačih timova u ligi, posebno je dobar kod kuće. Vole da igraju iz poslednje linije i sa odličnim centralnim vezistima imaju raznovrsnosti sa loptom u posedu. Jednako su opasni i kada prete dugim loptama. Sa minimalno izuzetaka, ovo je isti tim Sankt Paulija u odnosu na prošlu sezonu. To im je velika prednost, jer je evidentna uigranost“, analizirao je Verner.

Veljković je ove sezone uglavnom bio standardan u prvoj postavi Verdera, a čak je na pojedinim mečevima nosio i kapitensku traku, kada je izostajao Toprak. Bila je to svojevrsna nagrada od strane stručnog štaba zbog toga što 26-godišnji srpski reprezentativac nije tražio transfer posle ispadanja iz Bundeslige.

Mučila ga je tokom sezone korona, dva puta je otvarao i bolovanje zbog povreda, ali je i pored toga sakupio 22 nastupa u Cvajti. Uz to ima jedan spektakularan gol i asistenciju. Veljković je odigrao 17 utakmica za reprezentaciju Srbije, a na poslednjem okupljanju je zaradio povredu lista na meču sa Danskom, zbog čega je odigrao samo jedno poluvremen. Zbog nje nije igrao protiv Sandhauzena (1:1) u prošlom kolu, ali se sada vraća u protokol.

Veljković je ugovorom vezan za Verder do kraja ove sezone. Ukoliko ne produži saradnju, od leta je slobodan pri izboru nove sredine. Budući šampion Turske Trabzon se navodno već raspitivao...

NEMAČKA 2 – 29. KOLO

Petak

Fortuna Dizeldorf – Hanza 3:0 (1:0)

/Tanaka 13, Apelkamp 64, Nari 90+3/

Ragensburg – Ingolštat 1:1 (0:1)

/Albers 56 – Gubara 36a.g./

Subota

13.30: (2,95) Aue (3,30) Hanover (2,45)

13.30: (1,80) Šalke (3,60) Hajdenhajm (4,60)

13.30: (3,00) Sankt Pauli (3,40) Verder (2,35)

20.30: (2,90) Nirnberg (3,35) Darmštat (2,45)

Nedelja

13.30: (3,80) Holštajn Kil (3,50) Hamburger (1,98)

13.30: (2,20) Paderborn (3,45) Karlsrue (3,25)

13.30: (2,40) Sandhauzen (3,20) Dinamo Drezden (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaVerderMiloš VeljkovićSankt Pauli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara