Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Venecuela: Buđenje Arague, Gran Valensija još nije osetila gorčinu poraza

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 23:20

Derbi lokalnih rivala iz Marakaja u devetom kolu Grupe A šampionata ove južnoameričke države

Epicentar fudbalskih dešavanja u narednih nekoliko nedelja na Zelenom kontinentu biće Kopa Amerika, ali neki nacionalni šampionati se ne prekidaju. Lopta se kotrlja u Venecueli. Najbolja liga ove južnoameričke države podeljena je u tri grupe, a po dva tima izboriće plej-of i nastavak bitke za šampiona.

U devetom kolu noćas (02.30) igra se lokalni derbi timova iz Marakaja, grada na severu zemlje, blizu obala Karipa - Gran Valensija dočekuje Araguu. Domaćini su trenutno lideri Grupe A. Posle sedam utakmica na kontu imaju 15 bodova. Još nisu doživeli poraz. Imaju četiri pobede i tri remija. Aragua je razočaranje dosadašanjeg toka šampionata. Ovaj tim predstavljao je Venecuelu u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane, ali se nije proslavio. U jakoj konkurencji Gremija, Lanusa i Ekidad, popularni Vikingosi su osvojili samo bod i završili su takmičenje na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

02.30: (2,15) Gran Valensija (2,95) Aragua (3,60)

Gran Valensija se oslanja na domaće igrače. Jedini stranac je Argentinac Martin Himenez. Prvi strelac tima je Anhel Osorio sa četiri gola, dok su Dimas Meza i Hunior Sedenjo dva puta zatresli mrežu.

Aragua je očajno startovala, ali posle promene na klupi, ekipa je zaigrala mnogo bolje. Privremeni kormilar postao je Lujis Palomino koji je bio trener golmana. Predstavnik Venecuele u Kopa Sudamerikane ove sezone je pobedio dva puta u poslednja tri kola, pa i dalje može da napadne jedno od prva dva mesta u Grupi A najbolje lige ove zemlje.

Aragua ima problema sa efikasnošću. Samo pet golova na sedam utakmica očajan je saldo tima od kojeg se očekivala borba za najviši plasman. U prvom delu šampionata Gran Valensija je slavila u gostima protiv Arague sa 2:0, a oba gola delo je Huniora Sedenja.

Na prethodne četiri utakmice ovih timova dolazio je tip 0-2 gola. Aragua je nešto bolja u poslednjih sedam godina. Pobedila je tri puta, Gran Valensija je dva puta slavila, dok su dve utakmice završene bez pobednika.

VENECUELA - 9. KOLO

Petak

Lara - Karabobo 0:0

Atletiko Venecuela - Mineros u toku

Subota

00.15: Zamora - Truljinos

02.30: (2,15) Gran Valensija (2,95) Aragua (3,60)

23.00: (1,80) Deportivo la Guaira (3,30) Puerto Kabeljo (4,50)

Nedelja

01.15: (1,77) Deportivo Tahira (3,40) Zulija (4,50)

Ponedeljak

01.15: Estudijantes M. - Ermanos Kolmenares

01.30: (1,60) Monagas (3,60) Unversidad Sentral (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK AraguaAraguaVenecuela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara