(©Reuters)
(©Reuters)

Verati nova Realova opcija za sredinu terena

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 11:30

Loši odnosi dva kluba najveća prepreka transferu

Nakon deset sezona provedenih u PSŽ-u, Marko Verati bi mogao da napusti klub sa Parka Prinčeva na leto, kako navodi L’ekip. Legendarni Karlo Anćeloti, trener Real Madrida, želi da dovede pojačanje na sredini terena, a pominje se da bi rešenje bio upravo omaleni Italijan.

Anćeloti je potvrdio da će ostati u Madridu i naredne sezone, pa već sad pravi plan mogućih pojačanja na leto. Očekuje se da će Luka Modrić i Toni Kros produžiti ugovore na još godinu dana, a gotovo sigurno na leto dolazi “vunderkid“ Džud Belingem iz Borusije Drotmund. Verati bio drugo pojačanje na poziciji centralnog veznog, međutim, jedan od problema da se transfer na relaciji PSŽ - Real realizuje je zategnut odnos između uprava dva kluba još od sage sa Kilijanom Mbapeom i njegovim neuspešnim transferom na Santijago Bernabeu.

Izabrane vesti

Standardni italijanski reprezentativac Marko Verati je dugogodišnji bitan šraf Parižana, odigrao je 414 utakmica za PSŽ, a više od njega ima samo Žan-Mark Pilorže. Za to vreme Verati je postigao 11 golova i zabeležio 61 asistenciju, a ove sezone je na 36 mečeva uspeo da se upiše jednom u listu strelaca.

U decembru prošle godine Verati je potpisao ugovor do 2026, ali tokom cele sezone je igrao promenjivo i muku mučio sa povredama, tako da se njegova budućnost dovodi u pitanje nakon nekoliko veoma teških meseci. Pored svih teškoća, Italijan je tokom sezone bio na meti navijača pariškog velikana, tako da bi mogao da se odseli iz Pariza ovog leta. Sportski direktor PSŽ-a Lukas Kampos nema ništa protiv da Verati promeni sredinu, ali je predsednik kluba Naser Al Kelafi izričito protiv toga da Italijan ide.

Pored Reala, Juventus i Inter su pokazali interesovanje za centralnog veznog, ali ni jedni ni drugi neće žuriti sa ponudama, dok se ne završi liga i ne bude jasan konačan plasman na tabeli italijanske Serije A. Nije nemoguć ni prelazak u Saudijsku Arabiju, ali Verati ne smatra odlazak na Bliski istok kao prioritet.

Verati bi mogao da osvoji devetu titulu u 11 godina u dresu PSŽ-a ukoliko u naredna dva kola Lige 1 Parižani uzmu barem bod. Evropski šampion sa Italijom je u dresu plavih pored ligaških naslova osvojio i šest nacionalnih kupova, isto toliko Liga kupova, kao i devet francuskih Superkupova. Jedino klupsko odličje koje mu nedostaje u vitrini je trofej Lige Šampiona. 


tagovi

Marko VeratiPari Sen ŽermenFrancuska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara