Timo Verner slavi pogodak (©Reuters)
Timo Verner slavi pogodak (©Reuters)

Verner ga dao posle četiri minuta, Zijeh izvrnuo koleno, odbrana i dalje labilna - Čelsi odmah krenuo po golmana

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.08.20. | 20:54

Frenk Lampard i direktori svesni da više nema šta da čeka

U senci okršaja Arsenala i Liverpula u Superkupu Engleske na Vembliju, gde su se Tobdžije okitile drugim peharom u manje od mesec dana, fudbaleri Čelsija bili su gosti Ameksa gde im je domaćin bio Brajton u eksperimentalnoj pripremnoj utakmici pred oko 2.500 gledalaca. Čelsi je silovito krenuo, ali je konačni rezultat ipak bio samo 1:1 (0:1). Zanimljivo, upravo će ova dva kluba na istom mestu igrati i u prvom kolu Premijer lige 14. septembra.

Organizatori susreta izveli su prvi u nizu eksperimenata u pokušaju da pronađu idealnu formu po kojoj bi publika mogla da počne da se vraća na stadione u ova teška vremena pandemije virusa korona. Oni koji su se ovog popodneva zatekli na stadionu imali su priliku da vide prvenac Tima Vernera koji je mrežu Brajtona zatresao već posle samo četiri minuta igre i to tako što je iskoristio loše zahvaćenu loptu Kaluma Hadson Odojija.

Izabrane vesti

U startnoj postavi našao se i drugi novajlija Plavaca Hakim Zijeh, ali je njegov premijerni nastup u plavom dresu ipak završen prerano. Posle vrlo dobrog početka, Zijeh je u 54. minutu morao da izađe prinudno iz igre, a posle meča je objašnjeno da je reprezentativac Maroka blago izvrnuo koleno. Na terenu zamenio ga je 20-godišnji Konor Galager.

Na golu Čelsija ponovo je bio Kepa Arizabalaga, koji je praktično otpisan kod Frenka Lamparda, trenera golmana Kristofa Lolišona i legendarnog čuvara mreže Petra Čeha, pa je praktično samo pitanje momenta kada će Španac postati bivši na Stamford Bridžu. Ispred njega u odbrani su bili Džejms, Kristensen i Alonso iz standadne postave, te mladi Klark Solter, a ovaj meč je opet naglasio koliko je Čelsijeva odbrana porozna i labilna. Ne toliko zbog gola Paskala Grosa sa bele tačke u 90. minutu susreta, već zbog toga koliko je Brajton imao šansi da zatrese mrežu.

Hakim Zijeh (©Reuters)Hakim Zijeh (©Reuters)

Zbog toga je Ostrvom nedugo po završetku susreta odjeknula vest da je Čelsi poslao zvaničnu ponudu za golmana Rena Eduarda Mendija tešku 20.000.000 evra! Iako se danima unazad spekulisalo da je na radaru golman Lila Majk Menjan, Čelsi je dostavio drugu zvaničnu ponudu za Mendija, pošto je prva na 18.000.000 evra bila glatko odbijena.

Međutim, lako bi moglo da se dogodi da Čelsi i na ova vrata kuca uzalud, jer u Renu vlada mišljenje da Eduard Mendi nije na prodaju. Vlasnik kluba Nikola Hovlek smatra da ne bi trebalo prodavati Senegalca jer ni Čelsijeva druga ponuda nije baš iz redova onih koje ne mogu da se odbiju.

Čelsi je na tržištu u potrazi za prvim golmanom i još jednim štoperom kako bi kompletirao tim za predstojeću sezonu.

Što se meča sa Brajtonom tiče u startnoj postavi Plavaca bili su još i Kovačić, Kante, Hadson Odoi i Loftus Čik, a učešće su uzeli i Ridiger, Aspilikueta, Kabaljero, Galager, Žiru, Bejker, Ampadu, Lorens, Matsen, Mekormik, Vejl i Familio Kastiljo, dok je Brajton igrao sa gotovo najjačim sastavom. 



tagovi

Timo VernerEduard MendiLetnji prelazni rok 2020Hakim Zijeh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara