Verona dobija 20.000.000 evra za Ivana Ilića: Posle Napolija, javili se Milan i Inter

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 14:56

Srpski vezista jedan od najtraženijih igrača na Čizmi

Dolazak u Italiju, odnosno u redove Verone, ispostavio se kao bingo dosadašnje karijere mladog srpskog veziste Ivana Ilića. Mančester Siti ga je prvo poslao na pozajmicu na Bentegodi, potom je Verona otkupila rođenog Nišliju za oko deset miliona evra, i napravila potez koji će se u bližoj budućnosti višestruko isplatiti.

Pod komandom Ivana Jurića prošle godine Ivan Ilić je pokazao sposobnost da pravi razliku u italijanskom fudbalu, brzo se privikao na tamošnji stil, dok je ove sezone napravio novi iskorak. I tokom trenerskog mandata Igora Tudora Ivan Ilić je jedan od najboljih igrača Verone. Pokazao je tu i na nedavnom meču sa Interom na Đuzepe Meaci, koji bi mogao, vrlo lako, da mu usmeri dalju karijeru.

Izabrane vesti

Mediji iz Italije pišu da je nekadašnji đak Zvezdine omladinske škole trenutno jedan od najtraženijih igrača u Seriji A. Pisalo se već o interesovanju Napoliju, ali će klub sa Dijega Maradone imati u letnjem prelaznom roku ozbiljnu konkurenciju. Jako ozbiljnu. Interesovanje za Ivana Ilića pokazali su i velikani iz grada mode, odnosno Milan i Inter. Stručni štab Intera mogao je nedavno da vidi Ivana Ilića na delu i bio impresioniran viđenim.

Procena je da bi Verona na prodaji Ivana Ilića mogla u ovom trenutku da zaradi 20 miliona evra. S tendencijom da pomenuta cifra poraste, jer je Nišlija rođen 2001. godine standardan kod Ivana Tudora. Verona planira da novac zarađen prodajom Ilića investira u veliko jačanje tima.

Od kada je došao u Italiju Ivan Ilić je odigrao 59 utakmica i postigao pet golova.


tagovi

Ivan IlićIgor Tudor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara