Darko Lazović (©Reuters)
Darko Lazović (©Reuters)

Verona ne želi da se odrekne senatora Lazovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 22:36

Italijanski klub sprema novi ugovor srpskom krilu

Dubok trag ostavio je u Crvenoj zvezdi, važnu ulogu imao je i u Đenovi, ali nigde se Darko Lazović nije zadržao kao u Veroni. Dokaz da mu se život u Venetu dopao i dovoljan razlog da u njemu ostane. Makar još jednu sezonu.

Italijanski mediji pišu da na Bentegodiju planiraju obnovu ugovora nekolicini grača među kojima je i srpski internacionalac.

Izabrane vesti

Kako navodi Tutomerkato, Lazović bi trebalo da bude jedan od prvih koje će uprava pozvati na sastanak povodom produžetka saradnje. Jedan od senatora ekipe Marka Baronija, kako ga oslovljava pomenuti italijanski portal, propustio je samo četiri od 17 utakmica u Seriji A ove sezone - svaku zbog povrede - dok je na četiri meča predvodio tim sa kapitenskom trakom oko ruke.

Pokazatelj da Baroni računa na 33-godišnje krilo zbog čega ne želi da se odrekne njegovih usluga. Stoga je uprava kluba još pre nekoliko meseci pokrenula priču o prolongiranju ugovora sa srpskim krilom, i mada do dogovora još nije došlo, Tutomerkato uverava da bi dve strane uskoro mogle da se rukuju u znak produžetka saradnje. Ona se po slovu starog ugovora okončava na kraju sezone, te bi u slučaju potpisivanja novog važila do 2025. godine, verovatno uz opciju produžetka na još jednu sezonu, podvlači Tutomerkato.

Lazović je na Bentegodi stigao leta 2019. godine kao slobodan igrač iz Đenove i do sada odigrao 152 utakmice za Veronu uz 13 golova i 28 asistencija. Od inostranih fudbalera samo su četvorica upisali više nastupa za Đaloblu od bivšeg člana Crvene zvezde. Nedodirljiv je Rafael sa 308, a prate ga Huanito Gomez sa 219, Emil Halfredson sa 196 i Adailton sa 176.



tagovi

Darko LazovićVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara