©Reuters
©Reuters

Verstapenu pol pozicija i prilika da konačno osvoji Australiju, ali Mercedes je pokazao potencijal

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 11:37

Da li će Holanđanin najzad slaviti u Australiji ili je možda na pomolu pobeda broj 33 za Alonsa?

Maks Verstapen osvojio je 22. pol poziciju u karijeri vremenom 1:16.732, a sa njim u prvom startnom redu na sutrašnjoj Velikoj nagradi Australije stajaće Džordž Rasel, dok će se iza Rasela naći njegov stariji kolega iz Mercedesa Luis Hamilton.

Posle jutrošnjeg treninga punog greški, čak i kiše krajem istog, vozači su kvalifikacije vozili na potpuno suvoj stazi. Prvu grešku u kvalifikacijama napravio je Logan Sardžent već u prva dva minuta kada je sišao na travu i okrenuo se, te su na trenutak bile istaknute žute zastave.

Izabrane vesti

Međutim, ubrzo su se na stazi našle i crvene zastave nakon što je Serhio Peres u trećoj krivini pogrešio i uleteo u šljunak. Peres se svom timu preko radio komunikacije žalio da je ponovo imao isti problem kao i na trećem treningu, kada je Meksikanac imao čak pet grešaka.

Problem na početku prvog delog kvalifikacija znači da će drugi vozač Red Bula započeti trku sa poslednjeg mesta. Posle kraće pauze kvalifikacije su se nastavile, a Peresu su se na poslednjih pet mesta pridružili Australijanac Oskar Pjastri, Gvanju Džo, Logan Sardžent i Valteri Botas.

Q2 deo kvalifikacija prošao je mirno, a u njemu su eliminisani Esteban Okon, Juki Cunoda, Lando Noris, Kevin Magnusen i Nik De Vris.

Treći deo kvalifikacija pokazao je da Mercedes ima potencijal da se na ovoj trci bori za visoki plasman, s obzirom da im je ovo najbolji rezultat u kvalifikacijama od početka sezone.

Među prvih 10 na kvalifikacijama našli su se još i Fernando Alonso, Karlos Sains, Lens Strol, Šarl Lekler, Aleks Albon, Pjer Gasli i Niko Hulkenberg.

Da li će osvajač pol pozicije Maks Verstapen konačno pobediti u Australiji ili je možda na pomolu pobeda broj 33 za Alonsa? Takođe, treba videti i šta vozači Mercedesa mogu da urade nakon odličnih kvalifikacija.

Saznaćemo u nedelju od sedam časova kada je na programu trka za Veliku nagradu Australije.

Piše: Maja Nakaradić


tagovi

Maks FerstapenFormula 1Fernando Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara