Fudbaleri Lacija (AFP)
Fudbaleri Lacija (AFP)

Vesino je anđeo čuvar Lacija, evropski recept stigao i u Seriju A

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 17:14

Frozinone je najprijatnije iznenađenje, proradili klinci iz Reala i Juventusa

Lacio ima jako čudan početak sezone. Amplitude u formi su velike, a usponi i padovi jedina konstanta. Ipak, ekipa Mauricija Sarija počinje da pokazuje neki specifičan karakter koji ranije nije imala.

Nebeskoplavi su danas debelo nadgrali Atalantu u Rimu ali defanzivne greške su ih naterale da pobedu čupaju u finišu utakmice. Spasila je opet bio Matijas Vesino koji je i pre nekoliko dana doneo Laciju veliku pobedu protiv Seltika u Glazgovu. Iskusni Urugvajac je ušao sa klupe i u 83. minutu postigao gol za pobedu.

Izabrane vesti

Podsetimo, Lacio je otvorio sezonu porazima od Lećea i Đenove, potom iznenadio u Napulju, ali je odmah zatim doživeo nokaut od Juventusa. I ko zna u kom smeru bi otišla sezona da golman Provedel nije dao onaj gol protiv Atletiko Madrida za remi u Ligi šampiona. Od tada Lacio pokazuje drugo lice iako je imao kiks protiv Monce i poraz od Milana. U poslednja četiri meča je zabeležio tri pobede od kojih dve golovima Vesina u finišu.

Lacio je odlično otvorio utakmicu, posle desetak minuita poveo 2:0 a mogao je u prvih 20 minuta da postigne još koji gol. Prvi pogodak je bio autogol De Ketelarea posle kornera, a drugi sjajna kontra Zakanjija i Felipea Andersona koju je krunisao novajila Kasteljanos i upisao prvenac u dresu rimskog kluba.

Atalanta je tek posle pola sata počela da se budi i praktično iz prve prilike postigla gol. Očajno je reagovala odrbana domaćih na centaršut Ruđerija i dozvilila Edersonu da neometan glavom zatrese mrežuu.

Ulaskom Teuna Kopmejnersa na poluvremenu, Atalanta se potpuno razbudila i odigrala mnogo bolje drugo poluvreme. I opet je do gola došla posle loše reakcije Lacija u odbrani. Kopmejners je centrirao, a Kolašinac iz skoka pogodio za izjednačenje.

Ipak, bio bi greh da Lacio nije pobedio ovu utakmicu s obzirom na igru i broj stvorenih šansi. Kasteljanos je nakon gola upisao i asistenciju kada je u 83. minutu sjajno skočio i glavom kao na tacni servirao zicer Vesinu koji se ubacio iz drugog plana. Urugvajac je dobro reagovao i pogodio za trijumf. Lacio se budi i polako se penje na tabeli posle slabog starta...

A novajlija Frozinone je možda i najprijatnije iznenađenje sezone. Zabeležio je i treću pobedu u sezoni pošto je savladao Veronu 2:1. Blistali su mladići na pozajmicama iz velikana. Vođstvo je na debitantskom nastupu doneo Brazilac Rejnijer koji je letos stigao iz Real Madrida. Nakon toga je imao još nekoliko atraktivnih poteza, a Argentinac iz Juventus Matijas Soule je zapečatio pobedu pošto je pre toga u dva navrata pogađao prečku.

SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

Leče - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Krstović 48 - Berardi 22pen/

Subota

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)

/Ačerbi 11, Martinez 13 - Orsolini 19pen, Zirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)

/Gato 47, Milik 62/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)

/Pulišić 87/

Nedelja

Monca - Salernitana 3:0 (2:0)

/Kolpani 9, Vinjato 18, Pesina 82pen/

Frozinone - Verona 2:1 (1:0)

/Rejnijer 45+1, Soule 66 - Đurić 90+4/

Lacio - Atalanta 3:2 (2:0)

/De Ketelate 5 autogol, Kasteljanos 11, Vesino 83 - Ederson 33, Kolašinac 63/

18.00: (4,50) Kaljari (3,45) Roma (1,85)

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Šarl de KetelarValentin KasteljanosMatijas Vesino

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara