Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vest Hem i akcija spasavanja Džošue Kinga iz Čempionšipa

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 14:51

Čekićari žele da umanje cenu od 19.000.000 evra

Nedelju dana ostalo je do kraja prelznog roka isključivo namenjenog za razmenu igrača između premijerligaša i članova Čempionšipa. Vest Hem je ovog leta praktično doveo samo desnog beka Vladimira Cufala, a sada je odlučio da pojača ofanzivnu liniju tima. Velika želja je Džošua King, ali Čekićari neće prisati da ga plate 19.000.000 evra, već čekaju da Bornmut olabavi prohteve.

Čelnici londosnkog kluba svesni su činjenice da King ima manje od godinu dana do isteka ugovora i već u januaru bi mogli da potpišu predugovor sa reprezentativcem Norveške, ukoliko Bornmut bude bio beskompromisan pregovarač. Fudbaler je već dao zeleno svetlo Vest Hemu jer ponovo želi izazov u Premijer ligi. Godinama unazad prikazivao je odlične partije kako na Vitalitiju, tako i na stadionima ostalih prvoligaša. Proveo je poslednjih pet godina igrajući u engleskoj eliti, a u sezoni 2016/17 postavio je lični rekord sa 16 pogodaka. Nije mu bilo strano ni da trese mreže Mančester Junajteda u kojem je ponikao, ali nikad nije dobio šansu u seniorskom timu, kao ni Arsenala, Čelsija i Liverpula - ukupno ima 11 golova protiv rivala iz velike šestorke.

Izabrane vesti

Klub je ovog leta prvo pustio Grejdija Dijanganu za 13.500.000 evra u Vest Bromvič Albion, a potom i Felipea Andersona na pozajmicu u Porto. Sa ova dva odlaska Čekićari su postali deficitarni na levom krilu, a to jeste osnovna pozicija Džošue Kinga, iako on voli da igra klasičnu devetku.

Bornmut je odbio ponudu Torina tešku 7.000.000 evra, Aston Vila ga je takođe htela letos, ali se ne kaje jer je, kako stvari stoje posle prva četiri kola i masakriranja Liverpula ubola premiju sa Olijem Votkinsom.

Džošua King je prošle sezone bio jedan od najplaćenijih igrača Bornmuta, ali je po ispadanju u Čempionšip aktivirana klauzula koja podrazumeva krajcovanje zarade. Dakle, razlog više za igrača da traži promenu sredine. Ove sezone odigrao je svega 23 minuta drugoligaškog fudbala i pitanje je vremena kada će se vratiti u Premijer ligu. Jer godinama unazad demonstrira da je igrač tog kalibra.



tagovi

Džošua KingLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara