Skot Mektomini i Hari Megvajer (Foto: Reuters)
Skot Mektomini i Hari Megvajer (Foto: Reuters)

Vest Hem ponudio 70.000.000 evra Junajtedu za Harija Megvajera i Skota Mektominija

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.08.23. | 21:21

Dejvid Mojes rešen da dovede tandem sa Old Traforda

Zaradio je Vest Hem ovog leta 143.600.000 evra na prodajama Deklana Rajsa, Đanluke Skamake i Artura Masuakua, na putu je da dobije još 10-12.000.000 evra za Nikolu Vlašića, a sada je spreman da počne i da troši. Edson Alvarez iz Ajaksa je blizu prelaska u London, a ugledni Atletik prenosi i da je poslata ponuda na adresu Mančester Junajteda za Harija Megvajera i Skota Mektoninija.

Navodno će za usluge meksičkog reprezentativca iz Amsterdama izdvojiti oko 40.000.000 evra, dok je zasad spreman da potroši 70.000.000 za tandem sa Old Traforda.

Izabrane vesti

Čekićari su još ranije poslali ponudu od oko 23.000.000 evra Junajtedu za bivšeg kapitena Megvajera, ali su Đavoli odbili da ga prodaju za pomenutu sumu. Takođe, nudili su i nešto ispod 35.000.000 evra za Mektominija, što takođe nije zadovoljilo upravu kluba iz Mančestera.

Sada su napravili paket i uvećali potencijalnu zaradu tima sa Old Traforda za oko 10.000.000 evra, a veruje se da bi Junajted mogao da pristane na polovinu te sume za engleskog reprezentativca, koji je ostao bez kapitenske trake kod Erika ten Haga, ali i bez mesta u startnoj postavi. Štaviše, tek je četvrti izbor iza Lisandra Martineza, Rafaela Varana i Viktora Lindelefa.

Kako se ističe, konačna odluka će najverovatnije biti na 30-godišnjem štoperu, kojem bi Vest Hem ponudio primanja od oko 116.000 evra nedeljno, a čak se pominje da bi Mančester mogao da premosti razliku u plati, s ozbirom da na Old Trafordu zarađuje oko 220.000 evra sedmično.

U slučaju da se dve strane dogovore, Megvajera bi u Junajtedu mogao da zameni iskusni Džoni Evans. Vratio se ovog leta u Mančester i nastupao na nekoliko mečeva tokom priprema, ali nije potpisao ugovor. To bi mogao da uradi i to za značajno manju platu. Opcija je i bivši defanzivac Barselone Žan Kler Todibo, koji nastupa za Nicu.

Kada je u pitanju vezista škotske reprezentacije, Ten Hag bi voleo da ga zadrži, ali se ne bi bunio u slučaju da na račun kluba stigne ponuda koja se na odbija. Đavoli moraju da prodaju kako bi izbalansirali knjige, s ozbirom da su potrošili 191.700.000 evra za transfere Rasmusa Hejlunda, Mejsona Maunta i Andrea Onane. Čekićari su bili zainteresovani i za Džejmsa Vard Prausa iz Sautemptona, ali su odustali zbog previsokih zahteva kluba sa Sent Meris stadiona.

Još nekoliko igrača bi do kraja prelaznog roka moglo da napusti Mančester. Real Sosijedad pregovara oko Donija van de Beka, Galatasaraj se raspitivao za Freda koji nije bio sa timom na turneji po SAD zbog privatnih razloga. Fulamu je takođe interesantan Brazilac, a nije isključeno ni da se klubovi iz Saudijske Arabiju ključe u priču.

Na izlaznim vratima Teatra snova je i Erik Baji koji već neko vreme nije u planovima prvog tima, a ugovor mu ističe narednog leta, mada Junajted ima opciju da mu produži saradnju na još godinu dana.

Đavoli inače pokušavaju i dodatno da ojačaju konkurenciju u veznom redu, što će u slučaju da se svi gore-navedeni transferi realizuju biti neminovno, a na radaru je Sofjan Amrabat iz Fjorentine. Očekuje se da uskoro i zvanično stupi u kontakt sa italijanskim klubom povodom tranfera 26-godišnjeg Marokanca, koji ima još godinu dana na ugovoru sa Violom.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Skot MektominiHari MegvajerDžoni EvansEdson AlvarezErik BajiFredDoni van de BekSofjan Amrabat

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara