Džejms Vord Prauz proslavlja pogodak (©Reuters)
Džejms Vord Prauz proslavlja pogodak (©Reuters)

Vest Hem ubo džekpot sa Vord Prauzom, Areola sačuvao velika tri boda protiv Brajtona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 20:27

Čekićari skresali Galebovima krila i posle osam golova i dve pobede na startu sezone ih ostavili praznih šaka

Prodao je Vest Hem ljubimca navijača Deklana Rajsa, ozbiljno se opario tom prilikom (oko 120.000.000 evra), ali je zauzvrat popunio vezni red i odbranu - i napravio timčinu. Šutacali su Čekićari na premijeri protiv Bornmuta (1:1), nedostajala su im pojačanja, ali otkako je 35.000.000 evra plaćeni Džejms Vord Prauz zauzeo mesto u srcu sredine, Čekićari izgledaju sjajno. Posle 3:1 protiv Čelsija (dve asistencije bivšeg fudbalera Sautemptona), izabranici Dejvida Mojesa savladali su i hit prvenstva posle prva dva kola, Brajton, i to sa ubedljivih 3:1 (1:0).

Sigurno su u londonskom klubu sada zahvalni Mančester junajtedu što nije pristao da proda Skota Mektominija, pošto je Škot bio želja trenera Mojesa, nakon što su inicijalni pregovori sa Sotonom propali. Ipak, kada su se i Đavoli ispostavili kao tvrd pregovarač, ponudili su Svecima željenu sumu za engleskog vezistu, brzo se dogovorili i sada je već jasno, završili veliko pojačanje, s ozbirom da je Vord Prauz upisao i prvenac protiv Galebova. Malo je reći da se sjajno uklopio.

Izabrane vesti

Ova pobeda Čekićara posebno dobija na značaju kada se u ozbir uzme da je četa Roberta De Zerbija slavila u prva dva kola sa po 4:1 protiv Lutona i Vulverhemptona. Tako posle tri uvodne runde imaju sedam bodova, dok je Brajton ostao na šest. Makar dok Mančester Siti i Liverpul ne izađu na teren, Mojesovi izabranici će stajati na čelu tabele.

Mora se istaći i sjajna partija golmana tima iz Londona, francuskog reprezentativca Alfosa Areole, koji je bio gotovo jednako zaslužan kao strelci (uz Vord Prauza se upisali i Džerod Boven i Majkl Antonio) za pobedu Vest Hema. Ubeležio je nekadašnji čuvar mreže PSŽ-a čak devet intervencija, vadio kestenje iz vatre u drugom poluvremenu kada je domaćin nanizao nekoliko odličnih prilika.

Stigao je Vest Hem do prednosti u 19. minutu. Majkl Antonio je ukrao loptu neopreznom Vebsteru na levom boku, sve to je lepo ispratio Vord Prauz, kojeg je napadač Čekićara pravovremeno proigrao u kaznenom prostoru Brajtona. Doskorašnji fudbaler Sautemtpona se izvrsno snašao, namestio sebi loptu na udarac i sa nekoliko metara upisao prvi gol u dresu novog tima.

Do odmora nije bilo promene rezultata, a posle jednog obećavajućeg napada Brajtona nakon 13 minuta igre u drugom, usledila je ekspresna kontra gostiju. Antonio se vratio duboko na svoju polovinu, poslao potom sjajan pas ka Saidu Benrami koji je još bolje proigrao Džeroda Bovena, a izvanredni krilni fudbaler Vest Hema se vrhunski snašao pred golom rivala. Zalepio je loptu na levicu prijemom i onda je istom nogom prosledio u mrežu nemoćnog Barta Verbrugena - 2:0.

Samo četiri minuta kasnije, duga lopta Areole ka Bovenu, ovaj proigrava Antonija pred kaznenim prostorom rivala, a devetka Vest Hema se fantastično snalazi u kaznenom prostoru Brajtona. Prodao je Antonio dribling čuvaru, namesti se na udarac i veoma precizno pogodio dalji ugao protivničkog gola za velikih 3:0 na AmEks stadionu.

Usledila je kanonada Galebova, ređale su se prilike pred golom londoskog tima, ali je Areola spustio roletnu. Skinuo je pokušaje Veltmana, Danka, Fergusona, ali nije uspeo da zaustavi i Paskala Grosa. Sjajno je Nemac šutirao sa ivice kaznenog prostora i u 81. minutu vratio nadu domaćem sastavu.

Nije ipak to bilo dovoljno, mogao je i Vest Hem do gola na drugoj strani, pogodio je prečku, ali ipak nije bilo promene rezultata. Velika pobeda Vest Hema koji pokazuje da će i ove godine imati ozbiljan tim, kadar da ostvari visok plasman na tabeli.

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Petak

Čelsi - Luton 3:0 (1:0)

/Sterling 17, 68, Džekson 75/

Subota

Bornmut - Totenhem 0:2 (0:1)

/Medison 17, Kuluševski 63

Arsenal - Fulam 2:2 (0:1)

/Saka 70pen, Enketija 73 - Pereira 1, Paljinja 87/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Šade 18 - Andersen 76/

Everton - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Kalajdžić 87/

Mančester Junajted - Notingem Forest 3:2 (1:2)

/Eriksen 17, Kasemiro 52, Fernandes 76 - Avonji 2, Boli 4/

Brajton - Vest Hem 1:3 (0:1)

/Gros 81 - Vord Prauz 19, Boven 58, Antonio 63/

Nedelja

15.00: (3,20) Barnli (3,40) Aston Vila (2,25)

15.00: (15,0) Šefild Junajted (7,25) Mančester Siti (1,18)

17.30: (2,35) Njukasl (3,70) Liverpul (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vest HemBrajtonDžejms Vord PrauzAlfons AreolaDžerod BouenMajkl AntonioPaskal Gros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara