Foto: twitter.com/acffiorentina
Foto: twitter.com/acffiorentina

Vezni red Fjorentine jači za Arsenalovu promašenu investiciju: Toreira posle tri godine ponovo u Italiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 19:28

Stigao je u Firencu na pozajmicu do kraja sezone, ali bi mogao da se zadrži i duže

Fjorentina je i zvanično potvrdila da je od Arsenala pozajmila urugvajskog reprezentativca Lukasa Toreiru. Fudbaler kojeg su Tobdžije pre tri godine platile 28.650.000 evra preselio se u Firencu na pozajmicu do kraja sezone, za koju je uprava Viole izdvojila 1.500.000 evra. Ukoliko bude želela da ga zadrži na duže staze, moći će da ga otkupi od engleskog kluba za 15.000.000 evra.

Bio je Toreira jedno od prvih pojačanja Unaja Emerija na severu Londona. Stigao je posle tri godine provedene u Sampdoriji i u prvoj sezoni je ostavio dobar utisak. Ipak, kako je vreme odmicalo, tako je dobijao sve manje prilika, pa se minulog leta preselio na pozajmicu u madridski Atletiko.

Izabrane vesti

Nije se naigrao ni kod Dijega Simeonea - svega 26 nastupa, uglavnom sa klupe (svega 722 minuta). Uspeo je ipak u svoj CV da upiše i titulu prvaka Španije. Vratio se na Emirate, ali je jasno da nije u planovima Mikela Artete. Pokušao je Arsenal da ga proda, ali je na kraju pristao da ga pošalje u Firencu na pozajmicu sa pravom otkupa. Imao je na stolu i ponude iz Nemačke, ali je presudila želja urugvajskog reprezentativca da ponovo zaigra u Seriji A, u kojoj je svojevremeno blistao kao član Sampdorije.

Iza sebe ima 31 nastup u dresu reprezentacije Urugvaja, a u novoj sredini je izabrao dres sa brojem 18.

Toreira je četvrto pojačanje Fjorentine ovog leta. Klub je dosad potrošio 33.000.000 evra na transfer pijaci, a pre Urugvajca stigli su Nikolas Gonzales iz Štutgarta (23.500.000 evra), štoper Igor iz Spala (5.000.000 evra), kao i reprezentativac Srbije Matija Nastasić, koji se vratio na Artemio Franki (plaćen Šalkeu 500.000 evra). Obavljen je još jedan važan posao, novi ugovor je potpisao još jedan srpski fudbaler - Nikola Milenković (do leta 2023. godine), dok će po svoj prilici napad Viole i u sezoni pred nama predvoditi Dušan Vlahović (uprkos velikom interesovanju Atletiko Madrida i Totenhema).

Veliki broj igrača je otišao, a kasa kluba bogatija je za 24.350.000 evra. Najveći profit ostvaren je prodajom golmana Albana Lafona u Nant, dok je Marselj za desnog beka Pola Lirolu na račun Fjorentine uplatio 6.500.000 evra. Kapiten Herman Pecelja se prselio u Betis za 3.500.000 evra.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Lukas Toreira

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara