Vidak Bratić (©Starsport)
Vidak Bratić (©Starsport)

Vidak Bratić traži napadački Novi Sad čak i protiv OFK Beograda

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 11:42

Fenjeraš Mozzart Bet Prve lige Srbije dočekuje lidera ove nedelje od 13 časova

Šta je bilo tokom jeseni, bilo je. RFK Novi Sad je imao polusezonu za zaborav, poslednji je na tabeli Mozzart Bet Prve lige Srbije, ali još uvek nije izgubio šansu da opstane u drugom rangu. Biće pakleno teško, moraće da pobeđuje u kontinuitetu, a prvi protivnik u prolećnoj polusezoni biće mu najteži mogući – OFK Beograd.

Fenjeraš dočekuje lidera u nedelju od 13 časova, u okviru 21. kola. Romantičari imaju 38 bodova više, apsolutno je jasno ko je favorit ovog popodneva u Čelarevu.

Izabrane vesti

Ipak, strateg Novosađana Vidak Bratić nije voljan da tako olako podigne belu zastavicu. Što je još zanimljivije, ne želi ni da odstupi od svoje vizije, da forsira napadački fudbal. Ako je verovati 47-godišnjem stručnjaku, Kanarinci neće zauzeti bunker u Čelarevu.

Može da se očekuje da zaigramo napadački, bodovi su nam preko potrebni i tom cilju je sve podređeno tokom priprema. Težićemo tome da igramo poletno, brzo. Mlada smo ekipa, željna dokazivanja. Igraćemo bez kalkulacija, na svaku pobedu. Tako smo se spremali, kada počne prvenstvo videće se da li smo na pravom putu“, kazao je Bratić.


13.00: (7,00) RFK Novi Sad (4,00) OFK Beograd (1,45)


Otežavajuća okolnost Novom Sadu svakako može da bude stadion ČSK-a, na kojem igra svoje prvenstvene mečeve. Teren u Čelarevu je u lošem stanju, pogodniji je za ekipe koje bi da igraju tvrd, defanzivan fudbal i žele da se što manje toga dešava na terenu.

Nekadašnji pomoćnik Nenada Lalatovića je u zimskom prelaznom roku dobio praktično čitav novi tim. Angažovano je čak 18 novih igrača, među kojima se ističu povratnik iz Uzbekistana Aleksandar Stojisavljević, nekadašnji igrač Partizana i Vojvodine Jovan Kokir, doskorašnji vezista kazahstanskog Tobola Jovan Ilić, štoper Radničkoh iz Niša Ismael Maiga

U treći rang će se preseliti četiri najslabija tima u plej-autu. Trenutno, te pozicije pored Novog Sada zauzimaju Mladost GAT, Sloboda i Radnički. Prvi tim iznad crte je Metalac, koji ima 11 poena više od Kanarinaca.

U prvoj polusezoni OFK Beograd je rutinski savladao RFK Novi Sad. Na Karaburmi je bilo 4:1 za Romantičare.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Subota

Jedinstvo Ub - Radnički Sremska Mitrovica 1:0 (0:0)

/Miladinović 67/

Metalac - Smederevo 0:0

Radnički Novi Beograd - Kolubara 0:4 (0:2)

/Savković 9, Furtula 16, Braunović 54, Đorđević 89/

Dubočica - Tekstilac 0:0

Mačva - OFK Vršac 0:0

Nedelja

13.00: (2,40) Grafičar (3,20) Inđija (2,85)

13.00: (7,00) RFK Novi Sad (4,00) OFK Beograd (1,45)

17.00: (2,40) Sloboda Užice (2,95) Mladost GAT (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeRFK Novi SadVidak BratićOFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara