Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vidal operisan, sledi mu mesec dana pauze

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 11:08

Čileanac podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema sa levim kolenom

Operacija kolena kojoj je podvrgnut Arturo Vidal uspešno je obavljena, potvrdio je Inter.

Čileanski vezista podvrgnut je hirurškom zahvatu na institutu Rozano zbog problema sa meniskusom i konstantnog bola u kolenu, a italijanski klub zvanično se oglasio ovim povodom.

Izabrane vesti

"Jutros je Arturu Vidalu operisano levo koleno u Institutu Humanitas u Rozanu. Operacija je bila uspešna i igrač će biti otpušten iz bolnice rano po podne, a faza rehabilitacije biće započeta u narednih nekoliko dana", saopšteno je iz tabora Nerazura.

Prema izveštajima medija u Italiji, bivši vezista Barselone ostaće van stroja skoro mesec dana što znači da

Antonio Konte na njega neće moći da računa u duelima sa Torinom, Sasuolom, Bolonjom i Kaljarijem, a ukoliko oporavak bude protekao po planu, eventualni povratak na teren mogao bi da se dogodi sredinom aprila, što znači da bi Čileanac potencijalno mogao da se nađe u konkurenciji za gostovanje Napoliju.

Problemi sa kolenom za Vidala su počeli 5. februara kada je Inter dobio Fjorentinu na gostovanju sa 2:0. Čileanac je zbog nagnečenja kolena napustio igru na poluvremenu. Nakon toga propustio je meč sa Laciom, protiv Milana i Đenove igrao je po nekoliko minuta. Na gostovanju Parmi je ušao u 67. minutu, a protiv Atalante je izdržao pola susreta posle čega je utvrđeno da ipak mora da bude operisan.

Inter trenutno zauzima lidersku poziciju u Seriji A sa 19 pobeda i pet remija u 26 kola, a Vidal je ove sezone dao doprinos u 30 susreta na kojima je zabeležio dva gola i isto toliko asistencija.

Podsetimo, vezni fudbaler je u milanski klub stigao iz Barselone u septembru 2020. godine kao slobodan igrač, a prethodno je branio boje i Bajerna, Juventusa, Bajer Leverkuzena i Kolo Koloa.


tagovi

Arturo Vidal

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara