Vidićevska partija Nemanje Milunovića, dobio sve duele, izvadio viđen gol... Alanja odolela Trabzonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 20:59

Veliki bod tima sa turske obale na gostovanju Trabzonu – 1:1

Pokušavalo je rukovodstvo Crvene zvezde na sve načine da produži saradnju sa iskusnim štoperom Nemanjom Milunovićem, pregovori oko novog ugovora trajali su skoro šest meseci... Na kraju odlučio je momak iz Čačka da karijeru nastavi u turskoj Alanji, ostavivši rupu u odbrani Dejana Stankovića koju je popunio Aleksandar Dragović. Ali možemo samo da zamislimo kako bi izgledao defanzivni red crveno-belih da je Dejan Stanković tokom leta mogao da upari Nemanju Milunovića i reprezentativca Austrije.

Možda se ne bi desio Šerif, obzirom da je snažni štoper demonstrirao sjajnu partiju na večerašnjem gostovanju Trabzonu. Tim sa turske obole je odoleo na gostovanju jednoj od najboljih tamošnjih ekipa (1:1), i to velikom zaslugom bivšeg štopera Crvene zvede.

Izabrane vesti

Milunović je pružio jednu od najboljih partija u karijeri, na nivou one iz Genta kada je trasirao put crveno-belima na putu ka evropskom proleću. Govore o tome i statistički parametri. Srbin nije izgubio nijedan duel, a imao je čak 11 uspešnih startova u šesnestercu. Stigao je da već viđen gol Trabzona izvadi sa linije. Skoro pa vidićevsku partiju Milunović je dopunio i sa četiri i tri tačna presecenja. Dovoljno da bude najbolje ocenjeni igrač Alanje.

Gosti su se odlučili za nešto defanzivniju varijantu, koja pogoduje Milunoviću. Ali daleko od toga da se Alanja samo branila. Na silnim mukama je bio Trabzon posle kontri Alanje. Ona iz 36. minuta kada je Dejvidson odlično prošao i poslužio Diedihua. Usledio je šut sa 15 metara koji je prošao kroz ruke Čakiru.

Izjednačio je na vreme Trabzon, već do kraja prvog poluvremena posle odličnog skoka Korelijusa. Bio je to signal za domaćina da još jače krene napred u nastavku. Davili su Hamšik i Korenelijus Alanju kao zmija žabu. Međutim, malo toga je u poslednjoj trećini prošlo pored Nemanje Milunovića. A i ono što jeste odbranio je rasploženi Kirintili.

Pretila je i Alanja preko Akbaba. Vrlo sadržajan meč produžen je sedam minuta, ali Trabzon nije imao snage za konačan preokret.

TURSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Altaj - Bešiktaš 2:1 (0:0)

/Kapel 57, Bamba 88 - Jaldžin 47/

Subota

Sivas - Karagumruk 4:0 (1:0)

/Kajode 1, Gutas 50, Feliks 56, Gradel 74/

Antalija - Malatija 1:0 (0:0)

/Vural 89/

Adana Demir - Gazijantep 4:0 (1:0)

/Akgun 12, Kolker 65ag, Baloteli 78, Asombalonga 85pen/

Nedelja

Giresun - Kajzeri 1:1 (1:1)

/Dijabate 21 - Atamah 17/

Bašakšehir - Rize 3:0 (1:0)

/Okaka 25, 55, 75/

Hataj - Fenerbahče (0:2)

/Sent Luis 70 - Rosi 17, Novak 29/

Galatasaraj - Geztepe 2:1 (0:1)

/Dervišoglu 49, Morucan 56 - Ndiaje 43/

Ponedeljak

Kasimpaša - Konja 2:2 (1:2)

/Travnik 29, Bozok 63 pen - Hasan 18, Gurler 21/

Trabzon - Alanja 1:1 (1:1)

/Korenlijus 42 - Diedhiju 36/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara