©Star Sport
©Star Sport

Vigo definitivno odlazi iz Zvezde, Demikelis bi mogao da mu pruži šansu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 19:29

Argentinac se u januaru vraća na Monumental

Više nema nikakve dileme, Aleks Vigo se na kraju godine zvanično rastaje sa Crvenom zvezdom. Argentincu će tada isteći jednogodišnja pozajmica na stadionu Rajko Mitić, a srpski šampion definitivno neće aktivriati opciju da otkupi igrača od River Plejta za 2.200.000 evra, što potvrđuju i argentinski mediji.

To je uostalom i bilo za očekivati, pošto je Vigo ispao iz konkurencije za tim od dolaska Baraka Bahara na klupu srpskog šampiona. Argentinski portal La Voz, piše da je Crvena zvezda pregovarala sa igračem oko prevremenog raskida saradnje, ali se nije došlo do dogovora, pa će se Vigo u januaru vratiti u klub sa kojim ima ugovor do kraja 2024. godine.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da bi trener Rivera, Martin Demikelis, mogao da razmisli o Vigovom ostanku u timu, s obzirom na to da mu ekipa prilično kuburi na poziciji desnog beka. Nju u poslednje vreme pokriva Santijago Simon, koji je pre svega krilo, a Demikelis je probavao i Miltona Kaska, koji je levi bek. Andres Erera, koji je najčešće igrao na tom mestu prošle sezone, sada uglavnom sedi na klupi za rezervne igrače, dok je Sebastijan Boseli tek stigao iz urugvajskog Defensora, ali se pre svega radi o igraču kojem je prirodnija štoperska pozicija, nego mesto desnog beka.

Vigo je u River stigao 2021. godine iz Kolona za obeštećenje od 1.750.000 evra, ali je za klub sa Monumentala odigrao svega 19 mečeva. Prošle godine je igrao na pozajmici u Independijenteu i zabeležio 42 nastupa, dok je u Crvenoj zvezdi proletos zabeležio 16 utakmica i postigao tri gola. Ipak, nije ubedio Baraka Bahara da mu je mesto u timu za ovu sezonu. Van konkurencije za utakmice Mozzart Bet Superlige, a nije registrovan ni za Ligu šampiona.


tagovi

Aleks Vigo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara