Aleks Vigo (©Starsport)
Aleks Vigo (©Starsport)

Vigove misli sa Zvezde i Lige šampiona lete ka Argentini: Nadam se povratku u River, želim da dobijem novu šansu

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.05.23. | 10:17

„Divio sam se igračima i Marselu Galjardu, brzo sam psihički pao, trebalo je više da uživam“, prisetio se desni bek dana na Monumentalu

Crvena zvezda je angažovanjem Aleksa Viga izbalansirala dva boka. Argentinac je golom u večitom derbiju ušao pod kožu navijačima, brzo se nametnuo kao prva opcija na desnom beku i sa crveno-belima će od jeseni igrati Ligu šampiona. Ostvariće san većine dečaka, ali njegov je nešto drugačiji – da se vrati u River.

Aleks Vigo je u januaru stigao na jednogodišnju pozajmicu, biće deo Zvezdinog tima za grupnu fazu Lige šampiona. Posle toga – ko zna. Mnogo toga zavisiće od sve tri strane, a argentinski desni bek, čini se, naginje ka povratku u domovinu. Nada se novoj šansi na Monumentalu i žali što prvu nije iskoristio. 

Izabrane vesti

Poslao ga je River na pozajmicu u Independijente, odmah po njenom isteku u Crvenu zvezdu, no to Vigu ne smeta. Vidi sebe u dresu Milionera.

„Želja mi je da dobijem još jednu šansu u Riveru, da bih se ostvario u tom klubu. Želim da igram i budem onakav kakav sam bio u Kolonu. Dok sam igrao tamo, pripremao sam se u svakom pogledu za River – fizičkom i psihičkom. Ali, nije se dogodilo. Morao sam da odem, ali nadam se da ću se jednoga dana vratiti. Takođe i u Independijente, koji je prelep klub“, izneo je Aleks Vigo za argentinski Tyc želje i planove za budućnost.

Prisetio se desni bek dana na Monumentalu i najviše žali zbog toga što se divio svima: saigračima, ljudima oko kluba, a ponajviše Marselu Galjardu. Sa pritiskom se na prvu nije izborio, psihički je pao, a trebalo je više da uživa u prvim danima.

„Morao sam da odem u veliki klub, gde su bili sjajni igrači i odličan trener. Marselu Galjardu sam veoma zahvalan. Od trenutka kada sam došao, pa do odlaska, naučio sam mnogo od njega. Mislim da je moja greška bila ta što sam se divio igračima i treneru, brzo sam psihički pao. Da ne bih izneverio trenrera, koji mi veruje, i saigrače, gledao sam kako da ne pogrešim. Trebalo je više da uživam i igram na drugačiji način. Tamo gde sam stigao malo ko stigne, trebalo je da uživam u radu sa najboljim trenerom koji argentinski fudbal ima“, rekao je argentinski desni bek i dodao:

„Rečeno mi je da neću imati prava na grešku, a istina je da te fudbal navodi da grešiš i napreduješ kroz greške. Sve vreme me je to pratilo. Uspeo sam to da prebrodim tako da sutra ne prolazim kroz isto“.

Iako pravu priliku kod Marsela Galjarda nije dobio, neizmerno mu je zahvalan na ono što je kroz rad sa njim naučio.

„Marselo Galjardo me je naučio mnogim stvarima. Da igram maksimalno do kraja, učinio me je duplo boljim igračem, nego što sam bio ranije. Ako dođem u priliku da postignem pet ili šest golova – daću ih. Zahtevao je od mene da budem kompletan. U svakom pogledu“.

Marselo Galjardo je jedna, Enco Perez druga osoba iz River Plejta za koju je vezan...

„Enco perez je sjajna osoba. Onog dana kada sam morao da napustim River mi je pozlilo, Enco je tada tražio da razgovara sa mnom. Lepo smo pričali, rasplakao me je... Tog razgovora se sećam i dan-danas. On nije bio samo kapiten, bio je više od toga. Nadam se da ću jednoga dana biti u prilici da ponovo delim teren sa njim. Kada je bio u Independijenteu, čuli smo se putem video-poziva, bodrio me je, govorio da nastavim da guram dalje. Milton Kasko me takođe uvek pita kako sam“.

Ispratio je Aleks Vigo poslednji Superklasiko igran na Monumentalu. Preko jednog časa ničega, a onda – ludnica. Sedam crvenih, penal u nadoknadi i pobeda Rivera protiv Boke golom Migela Borhe.

„Ovde je bilo kasno, ali video sam. Za mene je to bio jedanaesterac. I sudija ga je dosudio, bolje za nas ha-ha. Mislim da Agustin Sandez nije sve dobro video, jer se sve jako brzo odvilo na terenu. Nije imao vremena da reaguje“, zaključio je Aleks Vigo.



tagovi

Aleks VigoFK Crvena zvezdaRiver PlejtMarselo GaljardoEnco Perez

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara