(©Reuters/AFP)
(©Reuters/AFP)

Vikend Orlova: Mitrović i Jović u metu, Vanja više nije Sergejev brat, Mladenović u životnoj formi

Vreme čitanja: 5min | pon. 24.10.22. | 10:27

Kostiću i Milenkoviću asistencije, trio i dalje povređen

Ostale su još tri nedelje do početka priprema fudbalske reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru. Sve je neobično u vezi sa ovim Mundijalom, pa tako i uigravanje timova, koje će trajati svega sedam dana, za razliku od nekada kada su bili po mesec dana zajedno pre starta takmičenja.

Minuli vikend je bio šarenolik za srpske reprezentativce, za kandidate za Katar. Ali, uglavnom je bilo sve – standardno. Aleksandar Mitrović je i dalje u top formi, Filip Kostić sve više postaje faktor u igri Juventusa, probudio se Luka Jović, ali ima i situacija za brigu, sa igračima koji nikako da dođu do ozbiljnije minutaže, a Mundijal je pred vratima.

Izabrane vesti

GOLMANI

Španija je pričala minulog vikenda o Predragu Rajkoviću. Srpski čuvar mreže je spustio roletnu ispred svoje mreže, začarao je napadače Valensije i Majorka je odnela sva tri boda sa Mestalje (2:1). Posle četiri kola bez trijumfa, tim sa Baleara je najzad podigao glavu, a u velikoj meri zahvaljujući gospodinu Rajkoviću.

Kada na zvaničnom tviter nalogu italijanske Serije A napišu Vanja Milinković-Savić i pored njega stave fotografiju zida, jasno je kakvu je partiju pružio srpski golman za Torino protiv Udinezea (2:1). A, torinski Tutosport je danas posle utakmice izašao sa tekstom „Vanja više nije onaj drugi Milinković-Savić“. Sve rečeno...

Marko Dmitrović je sa klupe odgledao gostovanje Sevilje u Madridu (1:3), dok je Marko Ilić kao starter sa Kortrajkom izgubio kod kuće od Vesterloa (2:0).

ODBRANA

Kada su centralni defanzivci u pitanju, najbolja vest je povratak Nikole Milenkovića u prvu postavu Fjorentine, koji je začinio asistencijom za gol Luki Joviću pred kraj meča sa Interom (3:4). Ali, ne njegovom krivicom gosti su uspeli u poslednjem minutu da dođu do pobedonosnog gola. Bleki je odigrao svih 90 minuta, prvi put nakon povrede i to može da raduje selektora Stojkovića.

Kada su ostali štoperi u pitanju, bilo je – šareno. Strahinja Pavlović je dobio crveni karton u meču Salcburga protiv Šturma (0:0). Isključenje se desilo u 92. minutu, zbog navodnog simuliranja, iako bi se po tv snimku reklo da je mnogo bliže bilo penalu, nego glumi srpskog reprezentativca.

Kiksirao je i Erhan Mašović, koji je skrivio penal na meču Bohuma sa Union Berlinom (2:1), ali na njegovu sreću promašio ga je – Miloš Pantović. Štoper Bohuma je proveo svih 90 minuta na terenu.

Matija Nastasić je igrao samo 14 minuta za Majorku protiv Valensije (2:1), iako je kolo ranije bio celu utakmicu na terenu protiv Sosijedada.

Celu utakmicu odigrao je Strahinja Eraković za Crvenu zvezdu u Nišu (2:1), ali na poziciji desnog beka. Srđan Babić, iznenađujuće, prvi put u sezoni nije bio starter za Almeriju, ceo meč je proveo na klupi. Zabrinjavajuće je što je Miloš Veljković propustio drugu utakmicu zaredom za Verder zbog povrede, iako su iz Bremena uveravali da će biti u sastavu za meč sa Frajburgom.

Stefan Mitrović će večeras igrati za Hetafe protiv Selte.

BOKOVI

Kada je desni bok u pitanju, Andrija Živković je odigrao 51 minut za PAOK, koji je remizirao kod kuće sa Asterasom (2:2). Nemanja Radonjić je bio odličan u sastavu Torina i dodao je na svoj konto asistenciju protiv Udinezea (2:1) samo koji dan nakon što je dao gol u Kupu protiv Ćitadele (4:0).

Briljirala je i leva strana srpske reprezentacije. Filip Kostić ostavlja sve jači trag u Juventusu, ovog puta je Mojze Ken uspeo da njegovu asistenciju na peterac sprovede u mrežu (4:0). A, Filip Mladenović igra u Legiji u životnoj formi! Levi bek je postigao novi gol protiv Pogona (1:1), što mu je četvrti u sezoni, a ima i četiri asistencije! Kao da je krilni napadač, a ne defanzivac. Njegove „akcije“ za put u Katar iz nedelje u nedelju su sve veće.

Aleksa Terzić je dobio sedam minuta u sastavu Fjorentine protiv Intera (3:4), dok je Mihailo Ristić u sve većem problemu kada je reprezentacija u pitanju, jer je ponovo igrao samo minut za Benfiku u velikom derbiju protiv Porta (1:0).

Darko Lazović je i dalje povređen, te neće biti u sastavu Verone večeras protiv Sasuola.

SREDINA TERENA

Kao Lazović, tako i njegov klupski kolega Ivan Ilić zbog povrede neće biti u timu Verone večeras. Zabrinjavajuće, jer će to biti četvrti meč u nizu koji će propustiti Ilić.

Nemanja Gudelj se potpuno ustalio u tim Sevilje, sedmi put zaredom je odigrao svih 90 minuta, mada je njegov tim izgubio u derbiju od Reala (3:1). Celu utakmicu, po običaju, odigrao je i Saša Lukić u Torinu, kao i Sergej Milinković-Savić za Lacio, samo što ovog puta nije bilo njegovog imena u kolonama „golovi“ i „asistencije“. Ali, ne smeta to, jer su Nebeskoplavi ostvarili veliku pobedu u Bergamu (2:0).

Od početka pa do kraja igrao je Dušan Tadić za Ajaks. Stefan Mitrović, mladi ofanzivac Crvene zvezde, proveo je 57 minuta u igri protiv Radničkog u Nišu.

Vesti iz Portugalije, pak, nisu tako sjajne. Marko Grujić je s klupe odgledao derbi njegovog Porta i Benfike (0:1), dok je Uroš Račić upisao samo minut u pobedi Brage nad Estorilom (2:0).

Nemanja Maksimović će sa Hetafeom večeras igrati protiv Selte.

NAPAD

Utakmice u kojima Aleksandar Mitrović igra za Fulam, a ne postigne gol su prava retkost. Tako nešto se ovog vikenda – nije dogodilo. Mitrogol je treći najbolji strelac Premijer lige sa devet pogodaka, a vodio je svoj tim do trijumfa na gostovanju Lidsu (3:2).

Posle dužeg posta u Seriji A novi gol za Fjorentinu je postigao Luka Jović. Srpski napadač je u 90. minutu doneo izjednačenje Ljubičastima protiv Intera, na asistenciju Nikole Milenkovića, ali nije vredelo, jer je tri minuta kasnije tim iz Milana došao do pobede (4:3). Jović je na terenu proveo 38 minuta.

A, Dušan Vlahović je postio u ovom kolu. Juventus je lako dobio meč protiv Empolija (4:0), s tim što je udarna igla crno-belih završila meč u 65. minutu.

Sjajan vikend na ličnom planu imao je Dejan Joveljić. Golgeter LA Galaksija je za samo šest minuta igre postigao fenomenalan gol protiv FK Los Anđelesa, mada je njegov tim izgubio pogotkom u 93. minutu (2:3). Ali, Joveljić pokazuje da mu je možda vreme da svoj veliki talenat počne ponovo da demonstrira u Evropi.

Đorđe Jovanović i njegov Makabi Tel Aviv će večeras igrati protiv Makabija iz Netanje.



tagovi

Filip MladenovićLuka JovićAleksandar MitrovićStrahinja PavlovićVanja Milinković SavićPredrag Rajkovićfudbalska reprezentacija SrbijeNemanja GudeljErhan Mašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara