Hovland je postigao jedan gol za Rozenborg (©Reuters)
Hovland je postigao jedan gol za Rozenborg (©Reuters)

Vikinški post se nastavlja, kiks Bodea

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 22:29

Rozenborg ubedljiv protiv gostiju iz Stavangera, dok je vodeći tim u Norveškoj ispustio vođstvo od 2:0

Završeno je večeras 11. kolo norveške elitne fudbalske divizije, Elitenserije sa dve odlične utakmice na kojima je ukupno postignuto sedam golova.

Od toga tri je palo na Lerkendal stadionu gde je proslavljeni Rozenborg nastavio sa nepobedivošću protiv Vikinga koja traje već deceniju ipo. Slavili su crno-beli iz Trondhajma sa prilično laganih 3:0. Nakon malo mučenja, oklop gostiju iz Stavangera napukao je pet minuta pre odmora, a strelac je bio Pal Andre Heland. Potvrdu dominacje domaće ekipe dali su pogodcima u 56. minutu Even Hovland i 78. Torger Burven.

Izabrane vesti

Viking je tako nakon dve pobede ponovo ostao bez plena i nalazi se blizu opasne zone dok je Rozenborg pokazao da minimalan poraz od Hugesunda u prošlom kolu nije ostavio psihološkog traga na ekipi Tronda Henriksena.

Bio je vodeći tim lige blizu novih tri boda, ali ih je ispustio. Pokazao je Stabek, iako je pre meča gost iz Bodea bio jasan favorit, da ove sezone puca na visoko. A loše je počelo po domaćina pošto je golovima Satnesa i Junkera vodeći tim na tabeli Norveške 1 vodio sa 2:0 posle samo 18 minuta. Stabek je pogotkom Solhajma pet minuta docnije uspeo da se stabilizuje i presabere. U drugom delu meča u gradiću Bakestui domaćin je došao do izjednačenja u 61. minutu preko Hansena što je bio i konačan rezultat.  

Bode je pored ispuštena dva boda ostao na čelu tabele, ali ako planira da se tu zadrži do kraja, moraće da izbegava ovakve kiksove.

NORVEŠKA 1 – 11. KOLO

Sreda

Sarpsborg – Hagesund 0:0 (0:0)

Kristijansund – Sandefjord 3;1 (0:1)

Mjondalen – Od Grenland 0:2 (0:1)

Olesund – Start 3:2 (1:2)

Stremsgodset – Bran 3:1 (1:0)

Molde – Valerenga 4:1 (1:0)

Četvrtak

Stabek - Bodo 2:2 (1:2)

Rozenborg - Viking 3:0 (1:0)



tagovi

NorveškaRozenborgBode Glimtbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara