Izjednačenje u režiji Kundea (© AFP)
Izjednačenje u režiji Kundea (© AFP)

Viljareal vuče napred, a sudije nazad: Teško je razumeti kako je Sevilja preživela Madrigal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 18:28

Polufinalista Lige šampiona zakinut za penal, poništen autogol Kundea, da bi Francuz u nadoknadi doneo bod Andalužanima - 1:1

Svaka čast za rezultate, međutim, za posmatranje utakmica Sevilje potrebni su živci kao konopci. Teška, negledljiva, često dosada, a prevashodno uporna ekipa Đulena Lopetegija sve češće koristi makijavelizam da bi se domogla još jednog plasmana u Ligu šampiona, na gostovanju polufinalisti elitnog takmičenja osim izrazito defanzivnog stila oslonila se na procene sudija i nenormalnu dozu sreće da izbori remiako ga igrom nije zaslužila – 1:1.

Utisak je da je u drugom susretu nedeljnog programa 35. kola Primere Andalužanima pomagao i Hesus Hil Manzano, uskratio Viljareal za pobedu, usporio na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope i častio goste koji ni sami ne znaju kako su preživeli gostovanje na Madrigalu - 1:1.

Izabrane vesti

Centralna figura utakmice je Žil Kunde. Em je postigao autogol poništen zbog teško razumljivog ofsajda Bulaje Dijea, em je u nadoknadi zatresao mrežu Bona i tako izvukao tim sa Pishuana. Na neki način se Sevilji vratilo ono što nije dobila na nedavnom susretu sa Realom, kad je posle 2:0 poražena 2:3, ali kako je delovala na ovom susretu bod joj je premija. Verovatno će značiti novi plasman u Ligu šampiona, pošto ima sedam bodova više od petoplasiranog Betisa uoči završnih 270 minuta.

Sevilja je odbila da digne ruke u znak predaje, iako se činilo da joj je presudio Đovani Lo Selso. Četiri minuta pre završetka, posle niza propuštenih prilika domaćina, uspeo je Argentinac da efektno zahvati loptu posle nedovoljno spretne intervencije gostiju i o pokaže da je dragoceno pojačanje iz Totenhema. Bila je to naplata inicijative ilustrovane šansama Huana Fojta, Samuela Čukvuezea, Pau Toresa, Estupinjana i propustila sudijske ekipe.

Manzano uradio sve da spreči napredak Žute podmornice. Najmanje dve procene bile su na štetu sastava Unaja Emerija. Samo što je počelo drugo poluvreme Etijen Kapu se zaleteo ka golu, prilikom ulaska u kazneni prostor sačekao ga je Akunja, za mnoge arbitre bi start levog beka Andalužana bio za najstrožu kaznu, ali je Manzano pokazao da se igra nastavi.

Daleko komplikovanija situacija dogodila se malo kasnije, na centaršut Samuela Čukvuezea reagovao je Žil Kunde, postigao autogol, ispostavilo se ga je Manzano poništio usled procene da je Bulaje Dija ometao francuskog defanzivca (!?). Jeste tačno da je Viljarealov špic bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je teško razumeti kako je uticao na Kundea da savada Bona. Navodno, sprečio ga da bolje interveniše!?

Taman kad se činilo da će Lo Selsov pogodak namiriti pravdu, iz buketa fudbalera posle gužve u kaznenom prostoru domaćina izronio je Žil Kunde, prevario Heronima Ruljia i odneo bod za Sevilju. Ova dva koja su ostala na travi Madrigala možda će koštati ekipu Unaja Emerija plasmana u Ligu Evrope, jer tri kola pre kraja ima isto toliko koraka zaostatka za Sosijedadom.

PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Levante - Sosijedad 2:1 (0:0)

/Miramon 53, Melero 90pen - Silva 66/

Subota

Majorka - Granada 2:6 (1:1)

/Sevilja 28, Railjo 58 - Suarez 6, Eskudero 46, Puertas 55, Molina 69, 90, Uzuni 78/

Atletik Bilbao - Valensija 0:0

Kadiz - Elče 3:0 (0:0)

/Negredo 80, Sobrino 83, Lozano 90+3/

Selta - Alaves 4:0 (2:0)

/Galjardo 6, Aspas 34, Navaro 57, Aspas 66/

Betis - Barselona 1:2 (0:0)

/Bartra 79 - Fati 76, Alba 90+4/

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 0:0

Viljareal – Sevilja 1:1 (0:0)

/Lo Selso 86 – Kunde 90+6/

18.30: (2,40) Espanjol (3,25) Osasuna (3,30)

21.00: (2,20) Atletiko Madrid (3,40) Real Madrid (3,60)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Žil KundeHil MansanoViljarealSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara