©Reuters
©Reuters

Vina sa kreča promašio pobedu, ali Seara je i dalje nepobediva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 03:31

Trećeligaš izvukao bod protiv sastava iz Serije A u petom kolu šampionata Nordeste

Vezali su fudbaleri Seare i 17. utakmicu bez poraza u šampionatu Severoistoka, ali to će im biti slaba uteha, kako su protiv trećeligaša Botafoga iz Žoao Pesoe osvojili samo bod (1:1). Tragičar je bio vezista Vina, koji je propustio priliku da realizuje jedanaesterac za preokret. Seara je tako ostala treća na tabeli Grupe A, sa bodom manje od Regatasa i istim saldom kao Baija.

Vozao je tako vezao i treći remi ove sezone, puleni Guta Fereire su odigrali jako loše prvo poluvreme, u kojem je domaćin stigao i do prednosti. Nije viđeno mnogo od oba sastava u prvih 45 minuta, ali je Botafogo iskoristio jednu kontru i stigao do prednosti. Popravili su gosti igru u nastavku i bili veoma blizu preokreta, ali je vezista Vina umesto mreže pogodio okvir protivničkog gola iz jedanaesterca.

Izabrane vesti

Igrao se 34. minut kada je domaćin stigao do prednosti. Ubitačnu kontru pokrenuo je Žoakim na desnoj strani, ušao je u poslednju trećinu i uposlio Veltona, koji je izbio sam pred protivničkog golmana i rutinski zatresao mrežu. Usledile su promene na obe strane, video je Fereira da je vrag odneo šalu, pa je na teren poslao napadača Žaela i to je urodilo plodom.

Vina je već posle dva minuta igre u drugom delu pogodio prečku, da bi u 56. minutu rezervista Žael poravnao rezultat. Eduardo je centrirao sa desne strane, pronašao je 32-godišnjeg napadača, a ovaj loptu smestio u donji desni ugao za povratak Seare u igru. Igrao se 72. minut kada su gosti dobili idealnu priliku da stignu do prednosti. Rodrigo Ramos je oborio Mendozu u svom kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Vezista Vina, koji je bio glavna figura utakmice, je preuzeo odgovornost, ali je ponovo zatresao prečku. Do kraja je golman Botafoga Felipe najpre zaustavio pokušaj Oliveire, a onda je u nadoknadi imao sreće kada je Žael iz dobre pozicije propustio priliku da izraste u junaka, tukao je daleko preko protivničkog gola.



ŠAMPIONAT NORDESTE, 5. KOLO

Botafogo - Seara 1:1 (1:0)

/ Velton 34 - Žael 56/



tagovi

SearaBotafogoBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara