Viola ulazi u ambiciozni projekat: Batistuta priča s Pipitom, u igri je i Baloteli

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 11:15

Želja novog vlasnika

Ulazak američkog milijardera i biznismena Roka Komisa u Fjorentinu otvorio je nove frontove, ambicije i ideje kojim bi klub trebalo da se ustali u gornjem domu italijanskog fudbala. U moru brojnih spekulacija koje već kruže oko kluba iz Toskane, mnogima je u oko zapalo saznanje milanskog dnevnika Gazeta delo Sport da je u fokusu novog vlasnika Ljubičastih - Gonzalo Iguain.

Argentinski golgeter je u Kamisovim očima neko ko bi bio savršen poklon za navijače, da se dobije njihova naklonost i poverenje. Iguain je trenutno ni na čijoj zemlji pošto je završio pozajmicu u Čelsiju, a i dalje nije potpuno jasno da li klub sa Stamford Bridža može da produži njegov ostanak, iako je pod suspenzijom registracije novih imena. Argentinac to, realno, nije... Otkako je Maurisio Sari preuzeo Juventus odmah su se pojavile spekulacije da će i Iguain krenuti njegovim stopama i vratiti se nazad u Torino. Činjenica je da za Iguain trenutno nema mesta i da su pozicije u napadu ispunjene. Selidba u Fjorentinu možda ne deluje tako loše, pogotovo ako bi Juventus Pipitu mogao da iskoristi kao mamac za Federika Kjezu, ali je pred Violom gotovo nepremostiva prepreka - Iguainova plata od 7.000.000 evra godišnje. 

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - subota, 22. jun

Kako na stadionu Artemio Franki godišnja primanja ne prelaze ni kotu od 2.000.000 evra, gotovo je nezamislivo videti da će se klub isprsiti toliko čak i po dolasku moćnog biznismena. Zbog toga je Komiso došao na ideju da zamoli klupsku legendu Gabrijela Batistutu, koji se inače pominje zajedno s Manuelom Rui Koštom u novom direktorskom pulu, da razgovara s Pipitom i pokuša da ga ubedi da smanji godišnja potraživanja.

Čak i pored intervencije Batigola zasad je nerealno očekivati da će Iguain pristati na selidbu u Toskanu, osim ako nova uprava ne odreši kesu...

Zbog toga je nešto realnija varijanta – Mario Baloteli. Super Mario je postao slobodan igrač posle ne baš dobre epizode u Marselju, zbog čega je verovatno završio svoj boravak u Francuskoj. Duže vreme se pominje njegov povratak u Italiju, a poslednjih dana aktuelna je bila priča o saradnji s Parmom! Međutim, Fjorentina je takođe pokazala ozbiljno interesovanje, iako još nije dostavila zvaničnu ponudu njegovom agentu Minu Rajoli.

Bilo kako, zanimljivo će biti gledati Violu u budućnosti...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara