Foto: AFP
Foto: AFP

Više nema neporaženih, pao i Napoli: Handanovič spasio Inter u nadoknadi i zakuvao borbu za Skudeto

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 20:01

Lučana Spaletija dodatno brine povreda Viktora Osimena

Do 13. kola dva tima šepurila su se Serijom A sa epitetom neporaženih, ali takvih više nema na Čizmi. Milan je sinoć u spektakulatnom meču u Firenci izgubio od Fjorentine, a u ništa manje uzbudljivom derbiju runde na Đuzepe Meaci pao je Napoli. Tukao ga je šampion Inter, pokvario mu priliku da se osamostali na vrhu tabele i svima stavio do znanja da neće tek tako predati Skudeto - 3:2 (2:1).

Šampionska trka se ozbiljno zahuktala u Italiji. Večerašnjom pobedom nad timom sa juga Italije, Nerazuri su smanjili zaostatak za vodećim dvojcem na četiri boda, te se bez ikakve sumnje mogu smatrati pobednikom kola, dok je Napoli definitivno gubitnik. Jer u paketu sa porazom došla je i povreda Viktora Osimena, koja će dodatno zabrinuti Lučana Spaletija. Najbolji fudbaler Napolija u aktuelnoj sezoni sudario se sa Milanom Škrinjarom početkom drugog poluvremena, nakon čega je bio primoran da napusti igru, pa će pregledi pokazati da li je prilikom sudara glavama došlo do preloma kostiju lica kod Nigerijca.

Izabrane vesti

A i taj poraz mogli su Napolitanci da izbegnu, iako je u jednom trenutku sve delovalo izgubljeno. Centrirao je Đovani Di Lorenco u prvom minutu nadoknade perfektno sa desnog boka, Mario Rui se ubacio sa suprotne strane i u punom trku gađao glavom, ali je Samir Handanovič uz pomoć prečke po ko zna koji put spasio Inter.

Ko bi rekao da će nedelja veče u Milanu biti tragična za Lučana Spaletija, posebno pošto je njegov tim idealno otvorio utakmicu. Pjotr Zjelinski je u 17. minutu ukrao loptu Nikolu Bareli na sredini terena i nastavio kretnju, lopta je stigla do Lorenca Insinjea koji je dugo nosio sa sobom i onda uočio poljskog vezistu kako se ubacuje, uposlio ga, a ovaj iz prve, "punom" poslao "raketu" ka golu Intera za vođstvo Azura.

Međutim, nije dugo ostalo na snazi. Barela se ubrzo koliko-toliko iskupio za grešku na sredini, njegov udarac rukom je blokirao Kalidu Kulibalu, a glavni arbitar Paolo Valeri je posle pregledanja VAR snimka dosudio jedanaesterac. Hakan Čalhanoglu je preuzeo odgovornost i baš kao protiv Milana u prethodnom kolu bio precizan.

U finišu poluvremena turski vezista je upisao i asistenciju. Doduše, njegov centaršut iz kornera minut pre odlaska na odmor bio je neupotrebljiv, ali je Ivan Perišić odlično reagovao na prvoj stativi i prevario Davida Ospinu. Kolumbijski golman je doduše uspeo da reaguje, međutim, bilo je prekasno, lopta je već prešla gol-liniju.

I onda pomenuti sudar Osimena i Škrinjara, posle kojeg je Spaleti na teren poslao Andreu Petanju. Napoli je već tada krenuo po bod, što mu je delom dozvolila i nešto defanzivnija taktika Intera u nastavku, ali su ga Nerazuri spustili na zemlju novim golom. Tuku Korea je sam povukao kontru u 61. minutu, nosio loptu sve do protivničkog šesnaesterca, kada je pravovremeno odložio na stranu za Lautara Martineza, koji je primio i opalio u dalji ugao.

Od novog udarca Napoli nikako nije uspeo da se oporavi. Mučio se lider da stvori iole ozbiljniju priliku i pripreti Handanoviču, a onda ga je rezervista Dris Mertens pravo niotkuda, golčinom sa oko 25 metara udaljenosti - postao najbolje strelac Napolija u Seriji A sa 103. gola - vratio u život i dao mu krila da ponovo krene po bod. Umalo i da ga prigrabi, ali mu se Handanovič isprečio pred sam kraj utakmice.






SERIJA A – 13. KOLO

Subota

Atalanta - Specija 5:2 (3:1)

/Pašalić 18 i 41, Zapata 37 pen, Murijel 83, Malinovski 89 - Nzola 11 i 90+1/

Lacio - Juventus 0:2 (0:1)

/Bonuči 23 i 83 penali/

Fjorentina - Milan 4:3 (2:0)

/Dankan 15, Saponara 45+2, Vlahović 60, 86 - Ibrahimović 62, 67, 90+5/

Nedelja

Sasuolo - Kaljari 2:2 (1:1)

/Skamaka 37, Berardi 52pen - Balde 40, Žoao Pedro 56pen/

Bolonja - Venecija 0:1 (0:0)

/Okereke 61/

Salernitana - Sampdorija 0:2 (0:2)

/Di Takio 40ag, Kanderva 43/

Inter - Napoli 3:2 (2:1)

/Čalhanoglu 25pen, Perišić 44, Martinez 61 - Zjelinski 17, Mertens 78/

20.45: (5,40) Đenova (3,70) Roma (1,75)

Ponedeljak

18.30: (1,85) Verona (3,70) Empoli (4,60)

20.45: (2,10) Torino (3,40) Udineze (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterNapoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara