(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Vitebsk je za Isloč neosvojiva tvrđava

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 15:30

Plavi kod kuće imaju samo jedan poraz ove sezone

S obzirom da igraju dosta promenljivo, da posle 20 kola imaju identičan broj osvojenih bodova (29), te da klubovi imaju slične ambicije, duel Vitebska i Isloča (17.00) trebalo bi da donese tvrd i ujednačen meč.

Vitebsk je bio prilično dobar u prethodnom periodu. Na poslednjih osam utakmica Plavi su primili samo četiri gola i u tom periodu poraženi su dva puta, pa su se serijom dobrih rezultata konačno dočepali bezbedne zone. Neuspeh u prošlom kolu u Brestu protiv Dinama omogućio je Isloču da se bodovno izjednači sa Vitebskom na sredini tabele. Klub iz Minska je posle tri vezana poraza upisao dve uzastopne pobede i povratio samopouzdanje pred nastavak sezone.

Izabrane vesti

Za razliku od svog danjašnjeg protivnika koji oslikava tvrda igra, na mali broj golova – manje od dva pogotka u proseku po utakmici – Isloč je nešto efikasniji, a posebno raspoložen pred protivničkim golom bio je u protekle četiri utakmice na kojima je u proseku postizao po dva gola.

A opet, Vitebsk je favorit pred današnji duel. Jer, dve pobede Isloča došle su protiv Dinamo Bresta koji je zbog prisustva korona virusa u ekipi propustio dva meča, dok je Slavija čitave sezone užasna u defanzivi. Probiti odbranu Vitebska biće mnogo teže. Samo tri tima kapitulirala su manje puta od Plavih – Šahtjor, Neman i Dinamo Brest.

Pritom, Vitebsk je kod kuće ove sezone na deset utakmica poražen samo jednom. Čak ni BATE, Šahtjor, pa ni oba Dinama nisu uspela da slave. I tradicija je blago na strani Vitebska. Plavi su dobili tri od poslednjih pet prvenstvenih duela, a igra GG viđena je na samo jednom meču u tom periodu.

BELORUSIJA 1 - 21. KOLO

Četvrtak

Šahtjor Soligorsk – Dinamo Brest 1:0 (0:0)

Belšina – Sluck 4:2 (3:0)

Petak

17.00: (2,25) Vitebsk (3,15) Isloč (3,15)

Subota

15.00: (3,05) Energetik BGU (3,15) Neman (2,30)

15.00: (2,55) Ruh (3,15) Torpedo (2,70)

19.00: (1,18) BATE (6,50) Gorodeja (13,00)

Petak

18.00: Dinamo Minsk - Smoleviči



tagovi

Belorusija 1Isloč Minsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara