Vitor Roke (@ Reuters)
Vitor Roke (@ Reuters)

Vitor Roke "ukrao" gol Levi, Feran Tores u suzama napustio teren (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 20:59

Osasuna dobro preznojila Ćavijeve izabranike, ali se poražena vraća u Pamplonu

Prvi put nakon Ćavijeve objave da napušta klupu Barselone po završetku sezone, fudbaleri katalonskog kluba izašli su na teren ove srede u zaostalom meču 20. kola Primere. Očekivalo se da kao domaćini iskale bes na Osasuni nakon dva uzastopna poraza (u četvrtfinalu Kupa kralja od Atletik Bilbaa 2:4 i u prvenstvu od Viljareala 3:5), međutim, dobro su se preznojili da bi došli do pobede sa 1:0.

Više od sat vremena trebalo je Barseloninim igračima da slome otpor ofanzivno nezainteresovanog rivala, a konačno je uspeo novajlija Vitor Roke kada je u 63. minutu glavom skrenuo loptu u mrežu nakon majstorskog centaršuta Žoaa Kansela spoljnim delom stopala. Skinuo je mladi Brazilac loptu sa noge Robertu Levandovskom za svoj prvenac od dolaska iz Atletiko Paranensea za 40.000.000 evra. Poljaku je pogodak bio jednako potreban kako bi prekinuo golgeterski post u prvenstvu Španije (nije pogodio od 10. decembra), ali moraće još da čeka.

Izabrane vesti

Novu priliku Levandovski će imati protiv Alavesa za tri dana.

Mora se istaći i da je posao domaćinima značajno bio olakšan isključenjem Osasuninog kapitena Unaija Garsije. Zbog povlačenja Rokea iskusni štoper dobio je drugi žuti karton ubrzo nakog gola, ali i pored toga igra Barselone nije se značajno popravila u preostalom delu utakmice. Štaviše, mogla je Osasuna u par navrata i do izjednačenja.

Porazom od Viljareala Katalonci su značajno umanjili svoje šanse za titulu. Sa ovom pobedom imaju osam bodova manje od vodeće Đirone, a sedam od drugoplasiranog Real Madrida koji se u četvrtak sastaje sa Hetafeom.

Pored pada forme, problem za Ćavija biće i povreda Ferana Toresa. Drugi najbolji strelac tima sa 11 golova, od kojih je čak pet postigao tokom januara, morao je van terena već u 7. minutu. Izašao je u suzama, držeći se za butinu desne noge, što nagoveštava da je povreda ozbiljna i pitanje je hoće li biti spreman za prvi meč osmine finala Lige šampiona sa Napolijem, 21. februara u Italiji.

Na listi povređenih igrača Barselone pored Toresa su još Ter Štegen, Balde, Markos Alonso, Srhi Roberto, Injigo, Gavi, Rafinja i Žoao Feliks. Nezavidna situacija za Ćavija...

PRIMERA – ODLOŽENI MEĆEVI 20. KOLA

Sreda

Barselona - Osasuna 1:0 (0:0)

/Roke 63/

21.00: (1,50) Atletiko Madrid (4,10) Rajo Valjekano (7,00)

Četvrtak

21.00: (7,00) Hetafe (4,00) Real Madrid (1,58)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaPrimeraOsasunaFeran Tores

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara