Milojević (© Star sport)
Milojević (© Star sport)

Vladan Milojević najbolji trener Panionisa u 21. veku

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 14:24

Navijači sve pamte

Kao meteor. Kraće od godinu dana sedeo je Vladan Milojević na klupi Panioniosa i ostavio takav trag da njegova zvezda u Grčkoj i dalje sija. I te kako. Navijači iz atinskog predrađa Nea Smirni proglasili su srpskog stručnjaka najboljim trenerom u 21. veku!

Pristalice Panioniosa u obzir su uzele rezultate Milojevića u sezoni 2016/17, visoko vrednovale što je doveo ekipu do petog mesta, izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope posle deset godina, a na tom putu, između ostalih, pobedio Olimpijakos, PAOK i AEK, te dvaput odigrao nerešeno sa Panatinaikosom.

Izabrane vesti

Sve to su bili parametri da Milojević pobedi u anketi navijačkog portala panionianea.gr, osvoji 45,83 odsto glasova u konkurenciji još četvorice stručnjaka. U pitanju su čuveni Nemac Evald Linen (41,15), Marinos Uzunidis (6,25), Čeh Jozef Bubenko (4,17) i Akis Mancios (2,60).

Na 39 utakmica, koliko je predvodio Panionios, Milojević je ostvario učinak od 17 pobeda, devet nerešenih i 13 poraza, a kvalitetan rad u najstarijem klubu Grčke predstavljao je pozivnicu u Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio dve titule prvaka i nasledniku Dejanu Stankoviću ostavio velkikii bodovnu prednost krunisanu trećim uzastopnim naslovom šampiona Srbije.

Potvrdio se i na međunarodnoj sceni, tako što je Zvezdu uveo najpre u Ligu Evrope, pa dvaput vezano u Ligu šampiona, a sad vrlo dobro gura u prvenstvu Saudijske Arabije, posle 19. kola je treći na tabeli, sa tri boda manje od lidera. A upravo večeras njegov Al Ajli iz Džede gostuje Al Šababu i ako slavi izbiće na deobu prve pozicije.



tagovi

Vladan MilojevićPanionios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara