Vlahović nastavio da rešeta, ali je gol sezone viđen u Rimu! Perfektne makazice Rominog deteta protiv Lacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 03.04.21. | 17:19

Danijele Verde sjajnim golom obeležio izuzetno efikasno popodne u italijanskom prvenstvu

Na Apeninima su se baš uželeli fudbala, pa je ovog popodneva viđena prava kiša golova na tereninma Serije A. Najviše ih je bilo u Napulju, gde je domaćin teškom mukom srušio Krotone i raspoloženog Simija (4:3). Pet golova je palo u Bergamu, gde je Atalanta slomila Udineze (3:2), a jedan manje viđen je u Ređo Emiliji, gde je Roma dva puta vodila, ali je na kraju morala da se zadovolji bodom protiv Sasuola (2:2). Ipak, gol sezone je viđen u Rimu! Romino dete Danijele Verde je u 73. minutu sapleo Lacio fenomenalnim makazicama, ali to nije bilo dovoljno Speciji još jedan dragocen bod na putu ka opstanku u elitnom društvu, pošto je konačan rezultat u samoj završnici sa penala postavio Felipe Kaisedo. (1:1). Sjajnu goltetersku seriju nastavio je Dušan Vlahović, koji je u remiju Đenove i Fjorentine (1:1) postigao svoj 13. pogodak u Seriji A.

Vlahović se u 23. minutu odlično izborio za poziciju posle dodavanja Gaetana Kastrovilija i udarcem iz prve postavio konačan rezultat meča. Domaćin je vodio golom Matije Destra, od 13. minuta, ali je morao da se zadovolji jednim bodom, iako su gosti od 52. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja neopreznog Franka Riberija.

Izabrane vesti

Ekipa Đenara Gatuza je još jednom propisno iznervirala svoje navijače, pošto je od gotovog napravila veresiju. Napoli je vodio na poluvremenu protiv Krotonea sa 3:1. U samo tri minuta razmaka (19. i 22. minut) pogađali su Lorenco Insinje i Viktor Osimen, ali je ubrzo Simi svojim prvim golom na meču vratio fenjeraša u život. Ipak, kada je Dris Mertens na sjajan način u poslednjim trenucima prvog poluvremena pogodio iz slobodnog udarca delovalo je da neće biti preteranih uzbuđenja na stadionu Dijego Armando Maradona, ali su se gosti potrudili da bude potpuno drugačije.

Već u 59. minutu je bilo 3:3. Prvo je Simi u trećem minutu smanjio rezultat na asistenciju Žuniora Mesijasa, a onda je sam Brazilac doneo izjednačenje upronoj ekipi Sersea Kozmija. Ipak, na kraju je ipak preovladao kvalitet, pritisak i snaga domaćeg tima, koji je golom Đovanija di Lorenca u 72. minutu stigao do važna tri boda u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Atalanta je imala sličnih problema, ali nije dozvolila Udinezeu da stigne do izjednačenja u Bergamu. Domaćin je vodio sa sigurnih 2:0 golovima fantastičnog Luisa Murijela u 19. i 43. minutu, ali se Udineze vratio u poslednjim trenucima prvog poluvremena pogotkom Roberta Pereire.

Raspoložen je Murijel, ali u drugom poluvremenu i Duvan Zapata pokazao da ulazi u pravu formu. Snažni golgeter je odlično reagovao u 61. minutu, kada se dobro zagradio kod dodavanja Malinovskog i poslao loptu u mrežu Huana Musa. Ipak, domaćinu je u finišu meča posao otežao Jens Larsen, koji je deset minuta kasnije postigao drugi gol za Zebre na meču, ali Udineze nije imao snage za potpuno izjednačenje.

Roma ima razloga da žali zbog rezultata na Mapei stadionu, s obzirom da je dva puta imala prednost. Sasuolo je prvi put stigao do vođstva preko Hameda Traorea u 57. minutu, kada je asistenciju zabeležio Filip Đuričić, ali je Vučica ubrzo ponovo imala prednost. Bruno Peres je u 69. minutu zatresao domaću mrežu na dodavanje El Šaravija, ali ni to nije bilo dovoljno Rimljanima za osvajanje bodova. Konačan rezultat u 85. minutu meča postavio je Đakomo Raspadori, posle prilično loše reakcije odbrane Rimljana.

Lacio je dugo tražio put kroz odbranu Specije, ali čak ni kada je poveo preko Manuela Lacarija u 56. minutu nije bio dugo miran. Gosti su do izjednačenja stigli u 73. minutu, pomenutom majstorijom Verdea posle odličnog centaršuta Gjasija. Brzonogo krilo, koje odraslo u Rominoj trigoriji i stasalo upravo na rimskom Olimpiku, odlično se postavilo na liniji penala, a onda pravom akrobacijom poslalo loptu pod prečku nemoćnog Pepea Reine.

Igrači Specije su kod penala napravili gotovo neverovatnu grešku. Posle sudara dvojice igrača gostiju, jednog je lopta nehotično pogodila u ruku, pa je posle pregleda VAR snimka dosuđena najstroža kazna, koju je realizovao Kaisedo. U samom finišu meča, dobrim delom i zbog te situacije, došlo je do opšteg meteža, pa je u petom minutu nadoknade zbog odgurivanja protivničkog igrača pocrveneo Manuel Lazari.

Do nove pobede stigla je Verona, koja je srušila Kaljari na Sardiniji (2:0) i probila se na visoko osmo mesto na tabeli. Gosti su poveli golom Antonina Baraka u 54. minutu, a konačn rezultat postavio je Kevin Lazanja posle fantastičnog kontranapada u nadoknadi utakmice.

Vrlo interesantan meč, sa velikim brojem pogodaka i preokreta viđen je u Beneventu, gde je domaćin remizirao sa Parmom (2:2). Domaćin je poveo posle prekida u 23. minutu, preko Kamila Glika, ali su gosti u samo pet minuta na početku drugog poluvremena stigli do preokreta. Prvo se Jasmin Kurtić revanširao Gliku na sličan način u 55. minutu, a posle novog prekida pet minuta kasnije u strelce se upisao i Rikardo Galjiolo. Četvrti korner i pogodak posle četvrtog prekida na meču doneo je i konačan rezultat, a postavio ga je Artur Jonica u 67. minutu meča.

SERIJA A - 29. KOLO:

Subota

Milan - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Hauge 87 - Kvaljarela 57/

Atalanta - Udineze 3:2 (2:1)

/Murijel 19, 43, Zapata 61 - Pereira 45, 71/

Benevento - Parma 2:2 (1:0)

/Glik 23, Jonica 67 - Kurtić 55, Man 88/

Kaljari - Verona 0:2 (0:0)

/Barak 54, Lazanja 90+9/

Đenova - Fjorentina 1:1 (1:0)

/Destro 13 - Vlahović 23/

Lacio - Specija 2:1 (0:0)

/Lacari 56, Kaisedo 88pen/

Napoli - Krotone 4:3 (3:1)

/Insinje 19, 22, 34, Di Lorenco 72 - Simi 25, 48, Masijas 59/

Sasuolo - Roma 2:2 (0:1)

/Traore 57, Raspadori 85 - Pelegrini 26, Peres 69/

18.00: (6,50) Torino (4,10) Juventus (1,53)

20.45: (7,25) Bolonja (4,40) Inter (1,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara