Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Vlahović ostaje, Viola gubi veliki novac, Atletiko dovodi Brazilca

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 10:25

Fiorentina stavila veto na prodaju Srbina

Atletiko Madrid je bio uporan, dostavio je odličnu ponudu ali Fiorentina je na kraju stavila veto na prodaju Dušana Vlahovića. Srpski napadač ostaje u Firenci.

To je potvrdio i direktor toskanskog kluba Džo Barone pred sinoćnji meč protiv Rome. I time stavio tačku na spekulacije o transferu Vlahovića.

Izabrane vesti

„Svi igrači koji su trenutno u timu su nam veoma važni. Kao što je naš predsednik rekao, Vlahović nije igrač o čijoj prodaji smo razmišljali. On je pod ugovorom sa Fiorentinom i nije na prodaju. Želimo da stavimo tačku na sve glasine jer moramo da se fokusiramo na prvenstvo“, rekao je Džo Barone.

Vrlo je verovatno da je Fiorentina izgubila veliki novac ovom odlukom.

Vlahović je ušao u pretposlednju godinu ugovor i do sada je odbio sve ponude za produžetak saradnje. Sa platom od 800.000 evra godišnje, srpski napadač je jedan od sa najmanjom zaradom u prvom timu Viole. Klub mu je ponudio novi ugovor vredan 3.500.000 evra godišnje plus 2.000.000 evra kao bonus za potpis ali je on odbio. Svetsan da će narednog leta imati još bolje ponude kada uđe u poslednju godinu ugovora i kada Fiorentina bude prinuđena da ga proda kako ga ne bi izgubila za džabe.

A Fiorentina će teško moći da računa na ponudu kakvu je ovog leta imala od Ateltika. U zavisnosti od izvora informacije, Viola je mogla da zaradi između 60.000.000 i 75.000.000 evra na prodaji Vlahovića. I odbila je. Sledećeg leta zbog situacije sa ugovorom sigurno neće imati takvu šansu... Može da računa na upola manju zaradu. Ali svesno je prihvatila taj rizik nadajući se da će u narednih godinu dana uspeti da ubedi Vlahovića da potpiše novi ugovor.

Srpskom napadaču je propala sjajna prilika da pojača šampiona Španije. Čak ga je i Čolo Simeone lično zvao na telefon, razgovarao sa njim i ubeđivao ga. Međutim, Violin gazda Roko Komiso je bio nepopustljiv. Ko zna da li će Vlahović opet imati ovakviu priliku... Bez obzira što je mlad i što deluje da će zaigrati za veći klub od Fiorentine.

Setimo se leta 2018. kada je Atletiko bio spreman da plati 40.000.000 evra za Nikolu Milenkovića ali je Fiorentina odbila. Kasnije se interes Madriđana ohladio, a Milenković je nedavno produžio ugovor sa Violom i ostaće makar još nekoliko godina u Toskani.

Što se Atletika tiče, oni su poteru za napadačem preusmerili na drugi kurs. Čekajući Vlahovića, propustili su šansu da dovedu Rafu Miru koji je završio u Sevilji. Sada su u završnim pregovorima sa brazilskim napadačom Mateusom Kunjom iz Herte. Transfer bi trebalo da bude završen za oko 30.000.000 evra. Nije isti tip igrača kao Vlahpović, nije klasična „devetka“ ali će mu Čolo naći mesta uz Suareza, Feliksa, Koreu, pa i Ivana Šaponjića koji bi sada mogao da ostane.


tagovi

Dušan Vlahovićletnji prelazni rok 2021Mateus Kunja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara