Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Vlahović ponovo gleda u leđa Čira Imobilea, Venecija pala iz penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 22:38

Lacio se minimalnom pobedom domogao pete pozicije

Neizvesno je u trci za Skudeto, ništa manje zanimljivo nije ni u borbi za Kapokanonijere. Čiro Imobile drži tempo, Dušan Vlahović ga uspešno prati. I ponovo će srpski napadač imati domaći zadatak, jer Italijan je još jednom preuzeo čelo kolone. Pogotkom iz penala protiv Venecije, Imobile se odvojio od Vlahovića i doneo minimalnu pobedu Laciju u poslednjem meču 29. kola Serije A – 1:0 (0:0).

Bio je to 21. gol iskusnog italijanskog reprezentativca u prvenstvu ove sezone – Vlahović ima jedan manje – i ukupno 144. prvenstveni otkako je pre pet i po godina stigao u Lacio. Na koliko visokom nivou igra Imobile u dresu rimskog kluba govori podatak da je Kristijano Ronaldo u istom periodu postigao identičan broj ligaških golova igrajući za Real Madrid, Juventus i Mančester Junajted, odnosno da ih jedino Lionel Mesi (164) i Robert Levandovski (185) imaju više u pomenutom vremenskom intervalu. Ujedno, postao je Imobile večeras i najbolji strelac u istoriji Lacija u Seriji A, pošto je "preskočio" Silvija Piolu na vrhu večne liste.

Izabrane vesti

Ovaj večerašnji, 144, bio je dovoljan za minimalac protiv davljenika iz Veneta kojim je Lacio iskoristio kikseve Rome i Atalante i stigao do pete pozicije. Preuzeo je Čiro odgovornost nakon faula nad Luizom Felipeom u kaznenom prostoru rivala, šutirao kao i u najvećem broju slučajeva, snažno u donji levi ugao i savladao inače trećeg golmana Venecije Nikija Maenpu.

Mogao je Imobile i da poboljša učinak, samim tim donese Laciju još ubedljiviju pobedu, desetak minuta pre vođstva "savio je kiflu" u dalji ugao na odlično dodavanje Sergeja Milinković-Savića iz prve, ali mu je gol poništen zbog ofsajda.

Ono što posebno može da raduje Mauricija Sarija je netaknuta mreža, i to na drugoj uzastopnoj utakmici. Na prethodnih šest u svim takmičenjima isto im je pošlo samo jednom. Nije ruku na srce Venecija ni imala bogzna kakve prilike, ipak se radi o trećem najneefikasnijem timu prvenstva, ali opet - imala je dva udarca u okvir gola, jedan više od domaćina. Taj jedan Lacio je uputio sa bele tačke. I on je doneo prevagu.

SERIJA A - 29. KOLO

Subota

Salernitana - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Bonacoli 8, Đurić 81 - Skamaka 20, Traore 30/

Specija - Kaljari 2:0 (0:0)

/Erlić 55, Manaj 74/

Sampdorija - Juventus 1:3 (0:2)

/Sabiri 84 - Jošida 23ag, Morata 34, 88/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Kalulu 19/

Nedelja

Fjorentina - Bolonja 1:0 (0:0)

/Toreira 70/

Verona - Napoli 1:2 (0:1)

/Faraoni 77 - Osimen 14, 71/

Atalanta - Đenova 0:0

Udineze - Roma 1:1 (1:0)

/Molina 15 - Pelegrini 90+5 penal/

Torino - Inter 1:1 (1:0)

/Bremer 12 - Sančez 90+3/

Ponedeljak

Lacio - Venecija 1:0 (0:0)

/Imobile 58pen/



tagovi

Ćiro ImobileLacioSerija AVenecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara