Dango Uatara (©AFP)
Dango Uatara (©AFP)

Vlasnik Bornmuta kupio deonice, onda i najboljeg igrača Lorijana za 27.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 00:13

Stigao ofanzivac rodom iz Burkine Faso

Dok je kompletan fokus prelaznog roka u Engleskoj na londonskim klubovima, Bornmut je na mala vrata doveo najveće ovosezonsko pojačanje, umalo i najskuplje u klupskoj istoriji!

Šesti najslabiji napad Premijer lige - Bornmut postigao samo 18 golova - nade polaže u zvezdu Lorijana Danga Uataru i vidi ga kao spasioca u još jednoj turbulentnoj godini. Trešnjice se nalaze na samoj liniji koja razdvaja klubove koji sigurno ostaju u Premijer ligi i one koji se sele u niži rang, sa bodom viđe od Vest Hema, Evertona i Sautemptona, pa je jasno da je pred ekipom Gerija O’Nila grčevita borba do poslednjeg daha za ostanak u elitnom društvu.

Izabrane vesti

Da bi se to zaista dogodilo, Bornmut je iskeširao 27.500.000 evra, uključujući i pet miliona bonusa, za Uataru koji na Vitaliti Stadion dolazi sa pedigreom kvalitetnog mladog ofanzivca, jednog od najboljih na svojoj poziciji u Ligi 1. Iako je po vokaciji desno krilo, on je u Lorijanu igrao i na suprotnom boku, pa čak i kao špic, ali i nešto povučenije iza “devetke“. Nije mu strano da ima potpunu slobodu napred i radi za ekipu, a ove sezone bio je prilično kreativan pošto je skupio po šest golova i asistencija. U nedavnom remiju sa Monakom (2:2) bio je učesnik kod oba gola, kao strelac i asistent.

Subota, 16.00: (2,75) Bornmut (3,00) Notingem Forest (2,80)

Sa Bornmutom je ofanzivac rodom iz Burkine Faso potpisao ugovor na pet i po godina. Međutim, u prvom planu je način na koji je ceo posao završen. Uatara je prva velika kupovina novog vlasnika kluba, američkog biznismena Bila Folija koji je pre mesec i po dana otkupio klub. Tu se Foli nije zaustavio, pa je pre samo nedelju dana kupio značajan paket deonica u Lorijanu - i dalje je manjinski udeo - čime je stvorio partnerstvo između dva kluba. Rezultat toga je prelazak Uatare, inače drugog strelca i najboljeg asistenta ekipe, u Bornmut kome će svaki igrač sposoban da pogodi metu biti potreban ako želi da zadrži premijerligaški status.

Kako navodi francuski Ekip, transfer Uatare je završen kao deo velikog paketa u transakciji kupovine deonica Lorijana.



tagovi

Dango UataraZimski prelazni rok 2023BornmutLorijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara