Igrači Liona (©AFP)
Igrači Liona (©AFP)

Vlasnik Liona svratio na trening pred četvrtfinale Kupa, Blan bez važne četvorke

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 09:51

Olimpik desetkovan ulazi u borbi za polufinale sa Grenoblom

Lion je okrenut leđima zidu u Ligi 1 i mogao bi da još jednom propusti međunarodna mesta. Posle 25 rundi Olimpik je osvojio samo 38 bodova i ponovo zaostaje za visokim očekivanjima, pod vođstvom glavnog trenera Lorana Blana, koji je preuzeo kontrolu tek u oktobru 2022.

Ekipa sa Grupama stadiona od tada je imala mešovite rezultate, a ove kalendarske godine već je napravila nekoliko neuspeha mada je OL takođe iznenadio protiv vrhunskih klubova kao što su šestoplasirani Lil i trećeplasirani Lans.

Izabrane vesti

Kup Francuske je idealna prilika za Lion da osvoji pehar ove sezone. Zato je utakmica u utorak protiv drugoligaša Grenobla u četvrtfinalu tim važnija. Lion je poslednji put osvojio najmasovnije domaće takmičenje 2012. Bila je to peta kruna u Kupu za Olimpik, a od tada se tradicionalni klub držao podalje od srebrnine. Ako se pogledaju preostali učesnici u završnici, ne može se isključiti uspeh ove godine, jer je PSŽ ispao, a Marselj, Nant i Lans su najozbiljniji protivkandidati.

21.10: (1,28) Lion (5,70) Grenobl (10,5)

Prema izveštaju Ekipa, Džon Tekstor, vlasnik Olimpika iz Liona, bio je u ponedeljak popodne u trening centru tima u Desinu. Američki biznismen je u Evropi nekoliko dana i planira da prisustvuje četvrtfinalnoj utakmici protiv Grenobla. Očekivalo se da Tekstor stigne specijalno za utakmicu sa Grenoblom, ali je došao ranije da bi prisustvovao treningu, gde je sa strane posmatrao kako Loran Blan sprema igrače za meč.

Vlasnik Liona je tokom vikenda boravio u Belgiji, gde je posmatrao kako njegov drugi klub Molenbek obezbeđuje pobedu od 3:1 protiv Lirsa u drugoj ligi. Kako se bliži četvrtfinale Kupa Francuske, Tekstorova poseta takođe ukazuje na važnost uspeha u Kupu za Lion.

Strateg OL-a Loran Blan zabrinut je zbog povreda svojih aduta, jer nekoliko ključnih igrača kao što su Lakazet, Auar, Toliso i Tijago Mendes nisu u konkurenciji za duel. Blan je priznao da je utakmica sa Grenoblom ključna za mesto u Evropi sledeće sezone, rekavši da je to najkraći put.


------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije 

OVDE.

------------------------

FRANCUSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

21.10: (1,28) Lion (5,70) Grenobl (10,5)

Sreda

18.15: (4,20) Nant (3,45) Lans (1,90)

18.45: (1,37) Tuluz (4,80) Rodez (8,50)

21.00: (1,20) Marselj (6,75) Anesi (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup FrancuskeLionOlimpik LionGrenoblLoran Blan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara