Vojvodina i dalje sanja Evropu, Proleter igra za opstanak

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.04.22. | 12:54

Gradski derbi u Novom Sadu sa velikim ulogom

Danas se spušta zavesa na regularni deo Superlige Srbije pred početak plej-ofa. U Novom Sadu igraće se gradski derbi, u kojem će Vojvodina na Karađorđu ugostiti ekipu Proletera (18.30, TV Arena Premium 2). Proleteru predstoji grčevita borba opstanak, a rezultati ovog kola išli su na ruku Staroj dami, pa je tako već osigurala plej-of. Ipak, Lale će tražiti pobedu kojom će konačno prekinuti prvenstveni crni niz i ostati u konkurenciji za mesto koje vodi u Evropu dok je ekipi sa Klise svaki bod zlata vredan kako bi opstala u eliti.

Tradicija u međusobnim duelima je na strani novosadske Stare dame, koja je zabeležila šest pobeda. Proleter je slavio u dva navrata dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom. U poslednjoj utakmici Voša je slavila minimalnim rezultatom pogotkom Miljana Vukadinovića.

Izabrane vesti

Mladi Vošin napadač Ivan Vukčević ističe da ne potcenjuju gradskog rivala, ali da idu na pobedu.

„Očekujem jednu jako tešku i tvrdu utakmicu jer su i Proleteru preko potrebni bodovi u borbi za opstanak. Nemamo pravo nikog da potcenimo, ali verujem da ćemo osvojiti sva tri boda. Tako bismo i dalje imali priključak u borbi za Evropu, što svi u klubu jako želimo. Pobeda protiv Rada u Kupu mnogo nam je značila da vratimo samopouzdanje posle serije loših rezultata. Kada napravite seriju negativnih rezultata, veoma je teško izađi iz te krize. Sigurno imamo kvalitet i verujem da ćemo danas ponoviti pristup iz prošle utakmice“, kaže špic omladinske reprezentacije Crne Gore za Mozzart Sport.

Vukčević je u Novi Sad stigao iz najboljeg ranga crnogorske lige, gde je igrao za Zetu. Svestan je da je Superliga Srbije znatno zahtevnija.

U Zeti sam proveo dve i po godine i bio najmlađi debitant. Postigao sam dosta golova, mogao sam i više, ali najvažnije mi je da sam stekao iskustvo igranja u prvoj ligi. Takođe, značile su mi i dobri nastupi u dresu omladinske reprezentacije Crne Gore. Postigao sam pogotke protiv Irske i Švedske i mislim da me i to u dobroj meri preporučilo Vojvodini. Ipak, u Superligi Srbije je znatno drugačije. Mnogo je jači tempo, bolji su protivnici i liga je mnogo kvalitetnija. To pokazuju i mnogi parametri... Međutim, brzo sam se adaptirao na novo okruženje, a u tome su mi mnogo pomogli saigrači. Odlično su me svi prihvatili i od starta mi pružali podršku. Dobro sam sarađivao sa bivšim trenerom, kao što odlično sarađujem i sa novim. Zadovoljan sam načinom na koji sam se prilagodio svim tim promenama“.

Ambicija mu ne nedostaje, a veruje da će s Vošom na kraju igrati kvalifikacije za Evropu.

„U prva dva kola smo pobedili Napredak i Metalac, pa su nam apetiti tada porasli da napadnemo i treće mesto. Međutim, upali smo u rezultatsku krizu, ali naša ambicija i dalje je da izborimo Evropu. Posle serije loših rezultata imamo nešto teži zadatak, ali verujem da taj cilj možemo ostvariti. Što se tiče mog dosadašnjeg učinka, zadovoljan sam, ali znam da mogu mnogo bolje. Smatram da mogu da postižem više golova i verujem da ću posle ove utakmice odnosno kada krene plej-of igrati na jednom višem nivou. Kada je reč o ambicijama na ličnom planu, želim da postignem minimum pet golova do kraja sezone“.

Vukčević je bio strelac prvog pogotka u ubedljivoj pobedi u Kupu. Poručuje da je evidentan napredak u igri tima.

„Protiv Rada smo od početka utakmice krenuli veoma ofanzivno. Ušao sam na samom startu u šansu i uspeo da je iskoristim. Taj gol mi zaista mnogo znači zbog samopouzdanja. Takođe i ekipa je igrala veoma dobro. U poslednje dve utakmice počeli smo da stvaramo mnogo više šansi, što je pokazatelj da je konačno krenulo nabolje. Veoma nam je važno što smo se plasirali u polufinale Kupa i nastojaćemo da i u tom takmičenju stignemo do titule“.

Sa Vošom je u januaru potpisao ugovor na dve i po godine, ali mašta o najjačim evropskim ligama…

„Cilj mi je da jednog dana igram u nekoj od „liga petice“. Naravno, to sve zavisi od mene odnosno od mojih nastupa. Svakako želim da se što pre otisnem negde u inostranstvo. Najviše bih voleo da igram u španskoj La ligi. Smatram da mi taj tip lige najviše odgovora i da bih se tu najbolje snašao“, zaključio je dvadesetogodišnji Ivan Vukčević.

Piše: Aleksandar Milošević

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO:

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66, 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

Mladost Lučani - Radnički (N) 2:0 (2:0)

/Bojović 27 pen, 59/

Nedelja

TSC – Voždovac 2:1 (2:1)

/Vukić 15, Stanojlović 45+2 – Purtić 45/

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 4:1 (1:0)

/Srnić 26, Ben 52, Ivanić 56, Motika 79 - Maksimović 86/

Čukarički - Partizan 0:0

Ponedeljak

18.30: (1,75) Napredak (3,60) Metalac (4,90)

18.30: (1,90) Radnik Surdulica (3,45) Novi Pazar (4,20)

18.30: (1,65) Vojvodina (3,80) Proleter (5,50)



tagovi

Dragan RadojičićDragan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara