Fudbaleri Vojvodine (© Star sport)
Fudbaleri Vojvodine (© Star sport)

Vojvodina spustila dug na 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 08:46

Nema štrajka na „Karađorđu“

Najavili su fudbaleri Vojvodine štrajk – Uprava uverava da štrajka nema. Razočarani što nisu dobili sav novac na ime zakasnelih plata i premija, igrači novosadskog superligaša su posle poraza od TSC-a rekli kako će od ponedeljka na treninge dolaziti samo formalno i igrati nožni tenis, međutim, predsednik Dragoljub Samardžić ističe da je situacija na „Karađorđu“ redovna i da niko nije obustavio rad.

Prvi čovek kluba traži strpljenje i ističe da će Uprava u saradnji sa sponzorima rešiti nimalo povoljnu finansijsku situaciju.

Izabrane vesti

„Nama je u ovom trenutku najveći problem vreme. U Radnoj zajednici svi su bili na radnim mestima, igrači na treningu. Javnost mora da zna da ova Uprava u poslednjih godinu dana nije sedela skrštenih ruku. Kad sam imenovan za predsednika, dug Vojvodine iznosio je 9.000.000 evra. Danas iznosi oko 4.000.000“, obrazložio je Samardžić u razgovoru sa Politiku, što znači da je tokom njegovog mandata, kraćeg od godinu dana, Stara dama uštedela 5.000.000 evra.

Naredni korak je konsolidacija.

Situacija nije laka, ali svuda je tako. Nadamo se da će plan Srbijagasa, našeg generalnog sponzora, od koga dosta zavisimo, uskoro biti usvojen na sednici Vlade Srbije i da će nam na račun biti uplaćen novac koji ćemo odmah podeliti igračima i Radnoj zajednici na ime neisplaćenih plata. Dotad, neka igrači i trener izvršavaju radne obaveze, a mi ćemo kao Uprava učiniti sve da ispoštujemo svaki dogovor“.

Iza Vojvodine je miran prelazni rok, baš u skladu sa stanjem u kasi.

Poznato je da za razliku od drugih klubova, baš zbog ovakve situacije, nismo prodali nijednog igrača. Tim je ostao na okupu, a doveli smo i Veljka Simića, za koga smatram da je najveće pojačanje u prethodnom prelaznom roku“.

Ekipa Nenada Lalatovića je na prolećnoj premijeri poražena od TSC-a sa 0:1, međutim, rezultati, iako bitni – pošto se cilja još jedan plasman u UEFA takmičenja – nisu jedina vodilja rukovodstva.

Želeli smo da igrači imaju najbolje uslove, a ne da kao većina ekipa treniraju u Srbiji. Sportski direktor Milan Kosanović, kao ozbiljan i vredan čovek, dobro zna koje su obaveze igrača, za šta su plaćeni. Želimo na treningu radnu atmosferu. Svi igrači, njih 200 u omladinskom pogonu, juče je treniralo“, dodao je Dragoljub Samardžić, predsednik Vojvodine.


tagovi

FK VojvodinaDragoljub Samardžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara