(©FK Vojvodina)
(©FK Vojvodina)

Vojvodina u generalnoj probi igrala viktorije, promašila penal, pa strepela za pobedu

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.01.23. | 18:01

Novosađani savladali kazahstanski Šahtjor u poslednjoj kontrolnoj utakmici u Turskoj golovima Čumića i Miloševića – 2:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Antalije)

Na generalnoj probi pred nasatavak prvenstva Mozzart Bet Superlige, fudbaleri Vojvodine trijumfovali su danas nad kazahstanskim premijerligašem Šahtjorom i tako došli do treće pobede na pripremama u Turskoj – 2:1 (2:0).

Izabrane vesti

U potpunosti je Vojvodina dominirala u prvom poluvremenu, konstantno pretila i nije dopustila Kazahstancima da stvore nijednu šansu. Već nakon četiri minuta Novosađani su stekli prednost kada je pogodio Čumić, posle asistencije Baraja. Potpunu inicijativu u nastavku, Voša je materijalizovala u 25. minutu pogotkom Miloševića, koji je odlično ispratio lep pas Čumića i duplirao vođstvo. Činilo se da će Voša do vrha da napuni mrežu protivnika, velike prilike propustio je Ivan Vukčević, pa su Novosađani doživeli hladan tuš u prvom napadu nastavka igre kada je, nakon još jedne loše reakcije odbrane, prednost smanjio Tutkišev. Tako su se bespotrebno Lale dovele u situaciju da strepe za pobedu, mogle da sve reše da je Zukić bio precizan sa bele tačke. Na kraju je golman Simić, u poslednjem napadu, odličnom intervencijom sačuvao Vošin kapital iz prvih 45 minuta.

Na današnjoj utakmici šef stručnog štaba Milan Rastavac je izveo kombinovan sastav, delom prinuđen izostankom Simića i Topića, ali i zbog manjih povreda, pa je teško očekivati da će se sa tim timom suprotstaviti Crvenoj zvezdi u prvom kolu prolećnog dela šampionata: Carević, Bjeković, Traore, Vitas, Antonijević, Busnić, Zukić, Baraj, Čumić, Milošević, Vukčević.

Štoperski tandem činili su Vitas i Traore, opet je u sredini šansu od starta dobio Zukić, ali ovog puta u tandemu sa Busnićem. Po krilima su ponovo delovali Čumić i Baraj, iza špica Milošević dok je u napadu prednost u odnosu na Nemanju Nikolića danas od starta dobio Ivan Vukčević.

Zbog manjih povreda nisu nastupili Uroš Nikolić i kapiten Stefan Đorđević, pa je od starta šansu uz levu aut-liniju dobio Antonijević.

U nastavku su šansu dobili Nemanja Nikolić, Kabić, golman Simić, Lazarević, Milosavljević, a u poslednjih petnaest minuta Miletić, Kokanović i omladinci Kovačev i Bukinac, a debi u Vošinom dresu upisao je novi štoper Ljubisavljević.

Vojvodina je apsolutno dominirala u prvih 45 minuta. Samo četiri minuta bilo je potrebno Lalama da zatresu mrežu Šahtjora. Najpre je Milošević lepo proigrao Baraja, a on sjajno uposlio u kaznenom prostoru Čumića, koji je iskosa matirao golmana Cuprikova.

Nastavila je Vojvodina sa potpunom ofanzivom u nastavku i konstantno ređala prilike pred golom Cuprikova.

Sredinom prvog dela igre Milošević je duplirao prednost. Čumić je lažnjakom po levoj strani sjajno izbacio defanzivce Šahtjora, a onda fantastično poslao loptu u šesnaesterac, gde se još bolje snašao Milošević i dupliraop prednost Vojvodine.

Mogla je Voša i do još ubedljivije prednosti, samo da je Vukčevič iskoristio tri velike prilike, kada mu je Milošević servirao lopte na tacni. Ipak, crnogorski reprezentativac nije se snašao dobro u tim situcijama i šutirao je van okvira gola. Takođe, Milošević je do kraja prvog dela igre zapretio jako dobrim udarcem sa šesnaest metara, ali je lopta zamalo prozujala iznad prečke.

Činilo se na osnovu prvog poluvremena da Vojvodina otklonila kikseve kojima je bila sklona u odbrani u prethodnim susretima, a onda tek što je počeo drugi deo igre zaspali su defanzivci Stare dame i Šahtjor je smanjio prednost. Najpre je lopta preskočila Antonijevića, a centaršut sa leve strane rutinski je glavom u mrežu Simića smestio Tutkišev.

Trebalo je jedno vreme da Vojvodina dođe do daha, jer je Šahtjor krenuo ozbiljno po izjednačujući pogodak. A onda je Voša propustila priliku da sa bele tačke vrati dva gola prednosti. Čumić je srušen u kaznenom prostoru nakon prodora po levoj strani, a sudija pokazao na kreč. Zukić je preuzeo odgovornost, a golman je pročitao njegovu nameru. Zanimljivo, ovo je treći promašen penal Lala na pripremama, budući je prethodno dva puta sa bele tačke u Turskoj bio neprecizan Nemanja Nikolić.

Pretili su Novosađani u nastavku dva puta preko Antonijevića, koji je bio zamalo neprecizan, a takođe Kabić je uputio dobar udarac, ali je golman bio na mestu.

U finišu je malo nedostajalo da posle gužve Traore reši ranije pitanje pobednika, ali je jedan defanzivac Šahtjora u poslednjem momentu sa gol linije izbacio loptu.

U poslednjem napadu na meču zamalo Šahtjor nije stigao do remija, ali je odlično intervenisao golman Simić posle udarca Galkina i tako sačuvao pobedu na poslednjoj proveri Voše u Turskoj.

VOJVODINA – ŠAHTJOR KARAGANDI – 2:1 (2:0)

/Čumić 4, Milošević 25 – Tutkišev 46/

Prijateljska utakmica u Beleku

Stadion: Miracle

VOJVODINA: Carević (N.Simić), Bjeković (od 46. Lazarević), Traore, Vitas (od 56. Milsoavljević), Antonijević, Busnić, Zukić, Baraj (od 46. Kabić), Čumić, Milošević (od 46. N. Nikolić), Vukčević.

Igrali još: Kovačev, Kokanović, Ljubisavljević, Miletić.

ŠAHTJOR KARAGANDI: Cuprikov, Bukorac, Kanjas, Flok, Galkin, Gorizanov, Tutkišev, Pajruz, Ališauskas, Zaharenko, Tolordava.


tagovi

FK VojvodinaŠahtjor KaragandiPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara