lustracija (©Shutterstock)
lustracija (©Shutterstock)

Voluntari na pragu opstanka

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 11:25

Rumunija, plej-aut: Domaćin ima prednost od 2:1 iz prvog meča u Kalarašiju. Štoper Gabi Tamas mogao bi danas da odigra poslednji meč u karijeri

Rumunija danas dobija poslednjeg učesnika elitne Lige 1 za narednu sezonu. U sredu je Dačija Mioveni napravila veliko iznenađenje eliminacijom Hermanštata. Posle prvog duela bez golova u revanšu je doskorašnji drugoligaš slavio sa 2:1 i to posle preokreta u drugih 45 minuta.

U drugom finalnom paru plej-auta ne bi trebalo da bude neizvesnosti. Voluntari je na pragu opstanka pošto je u prvom meču slavio u gostima protiv Kalarašija sa 2:1. Današnji meč (19.30) na stadionu Anhel Jordanesku trebalo bi da bude formalnost za domaći tim.

Izabrane vesti

19.30: (1,28) Voluntari (5,00) Kalaraši (10,0)

Voluntari je specijalista za mečeve plej-auta. Ovo mu je treći put da igra dvomeč za opstanak. Prethodna dva puta su bili uspešni, pre pet godina protiv Ute iz Arada i pre tri protiv Kindije.

Ovaj meč najviše će značiti defanzivcu Voluntarija Gabiju Tamasu. On je posle prvog meča u Kalarašiju rekao da razmišlja da u 38. godini završi karijeru.

"Ne znam kako će izgledati moja budućnost. Čekam da završim ovaj plej-aut, ne daj Bože da ispadnemo. Postoje velike šanse da se povučem, možda je vreme. Skoro sam ostao bez energije. Zašto ići u fudbalsku bolnicu? Možda više nemam živaca da igram. Ne vidim sebe u budućnosti kao trenera", rekao je štoper Voluntarija Tamas, prenosi portal digisport.ro.

U prvom meču Kalaraši je poveo golom Kande, ali u finišu prvog poluvremena Jefte je izjednačio, da bi Vlad u nastavku utakmice doneo veliku prednost Voluntariju pred revanš. Pre pobede Voluntarija pre pet dana četri prethodna meča ovih timova završeni su remijem, uz tip 0-2. Kalaraši je pre dve sezone igrao najbolju ligu naših istočnih komšija.

RUMUNIJA 1, FINALE PLEJ-AUTA (REVANŠI)

Sreda

Hermanštat - Dačija Mioveni 1:2 (1:0) /prvi meč: 0:0/

Četvrtak

19.30: (1,28) Voluntari (5,00) Kalaraši (10,0) /prvi meč: 2:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Rumunija 1RumunijaVoluntari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara