Voša doputovala na Kipar bez Kajevića i Malbašića

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 16:37

Nazire se startnih 11 protiv APOEL-a

(Od izveštača Mozzart Sporta sa Kipra)

Posle dvoipočasovnog leta, fudbaleri novosadske Stare dame sleteli su na Kipar, gde će sutra (četvrtak) od 19 časova po našem vremenu započeti evropski put. U tom terminu Novosađani će odigrati prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv APOEL-a, koji je prošlu sezonu završio na drugom mestu kiparskog šampionata.

Izabrane vesti

Lale će večeras od 19 sati da odrade trening na stadionu "GSP" u Nikoziji, što će im biti poslednja provera pred prvi zvanični meč u narednoj sezoni.

Stručni štab Lala za ovaj susret ima na raspolaganju sve igrače osim Asmira Kajevića i Filipa Malbašića, koji su ostali u Novom Sadu zbog povreda. Kajević je povredu zaradio tokom priprema u Sloveniji, koja je praktično sanirana, ali je odlučeno da ne putuje sa ekipom jer se tek vratio u trenažni proces. Malbašić se povredio u generalnoj probi protiv banjalučkog Borca pre sedam dana, kada je napustio igru već posle pola sata igre, zbog bola u kolenu.

Dobra vest za Vošu jeste da se u međuvremenu oporavio novajlija Stefan Vukić, koji bi trebalo da bude starter u srcu napada.

Kada je reč o startnoj postavi protiv APOEL-a, ne treba očekivati neka iznenađenja.

Zbog izostanka Malbašića Batak će od starta ukazati šansu novajliji Andriji Raduloviću ili Ivu Baraju, koji će da deluju po desnom krilu, dok će kapiten ekipe Nikola Čumić igrati na levoj strani. U pripremnom periodu u Sloveniji na sredini terena Kajević i Nikolić su imali ofanzivne uloge, dok je Zukić igrao kao zadnji vezni. Ipak, usled povrede Kajevića, verovatno će se u ulogama kreatora igre naći Nikolić i Zukić, dok se može očekivati da na poziciji zadnjeg veznog počne Aleksandar Busnić. U poslednjoj liniji, štoperski tandem sasvim izvesno će činiti Đorđe Crnomarković i Mamadu Traore, na desnom beku će igrati Milan Lazarević, dok je uz levu aut-liniju realno očekivati Filipa Antonijevića.

Na Kipar su otputovala 22 igrača:

Golmani: Lazar Carević i Nemanja Toroman

Odbrana: Milan Lazarević, Marko Bjeković, Đorđe Crnomarković, Mamadu Traore, Igor Jeličić, Siniša Tanjga, Filip Antonijević, Stefan Bukinac.

Vezni red: Aleksandar Busnić, Radomir Milosavljević, Vladimir Miletić, Dejan Zukić, Uroš Nikolić, Andrija Radulović, Lazar Jovanović, Nikola Čumić, Iv Baraj.

Napad: Ivan Vukčević, Mihailo Ivanović i Stefan Vukić.

Povratak Vojvodine sa Kipra planiran je odmah po završetku utakmice. Revanš sa APOEL-om igra se 3. avgusta u Novom Sadu, a između ta dva susreta Lale očekuje derbi sa šampionom Crvenom zvezdom na "Marakani", na otvaranju nove sezone Mozzart Bet Superlige.

Direktan prenos meča sa Kipra obezbeđen je na Areni Sport i RTS-u.

Projektovani sastav Vojvodine za APOEL (4-3-3): Carević – Lazarević, Crnomarković, Traore, Antonijević – Busnić, Zukić, Nikolić – Baraj, Vukić, Čumić.


tagovi

FK VojvodinaAPOELAPOEL NikozijaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara