Voša i dalje bez pobede na pripremama

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.07.23. | 20:55

Novosađani odigrali nerešeno sa slovenačkim Aluminijom – 1:1, nosioci igre bili van protokola

Nakon remija sa rumunskim prvoligašem Ocelulom Galatijem (2:2), fudbaleri Vojvodine još jednom su odigrali nerešeno u sklopu priprema u Sloveniji, nakon što je meč sa domaćim Aluminijom završen bez pobednika – 1:1.

Inicijativa Vojvodine od samog starta isplatila se već u 13. minutu igre, kada je vođstvo doneo Ivan Vukčević, posle asistencije Marka Bjekovića. Ipak, već u 24. minutu Aluminij se vratio u meč pogotkom Bresta sa bele tačke. Prethodno je golman Toroman srušio Jovanovića, koji je dobro istrčao kontranapad. Ispostavilo se da je to konačan ishod ovog kontrolong susreta, budući da su u nastavku obe ekipe značajno promenile tim, pa nije bilo kontinuiteta u igri, niti ijedne konkretne prilike na obe strane. Vojvodina je drugo poluvreme igrala u novoj formaciji, iz 4-4-2, prešli su u 4-1-4-1, a u poslednjih petnaestak minuta šansu je dobio i Andrija Radulović, koji je juče ozvaničio prelazak u Novi Sad, a danas se priključio ekipi na pripremama. 

Izabrane vesti

Lalama je nedostajala kvalitetnija igra u završnoj trećini terena, veća kreativnost i bolji završni pas, ali ipak treba imati u vidu da je celokupna startna postava Vojvodine iz prošlog meča (a koju čine glavni kreatori igre) bila van protokola za ovaj meč.

Stručni štab Stare dame na čelu sa Radoslavom Batakom pružio je priliku igračima koji nisu nastupili u prvoj utakmici protiv rumunskog tima. Čini se da je startna postava u ovom susretu bila sastavljena uglavnom od igrača koji neće od starta dobijati šansu u zvaničnim utakmicama, a da su odmarali fudbaleri koji se polako kristališu kao okosnica ekipe za narednu sezonu, ili bar njen sami početak. Za razliku od prve kontrolne utakmice, u kojoj su delovali u formaciji 4-3-3, Novosađani su danas istrčali na teren u sistemu 4-4-2, sa dvojicom centarfora: Toroman – Bjeković, Ljubisavljević, Jeličić, Bukinac – Kabić, Miletić, Milosavljević, Baraj – Ivanović, Vukčević.

Od starta je Vojvodina nametnula svoj ritam i krenula agresivno, prrebacivši igru u potpunosti na polovinu rivala. Uspela je slovenačka ekipa da se malo oslobodi tog početnog pritiska Novosađana, ali je Voša uspela da povede već u 13. minutu golom Vukčevića. Pogotku je prethodila jedna duga akcija: Bjeković je na kraju pokupio odbitak i poslao loptu u srce šesnaesterca, gde se dobro snašao Vukčević i volejom sa pet metara smestio loptu iza leđa golmana Pridgara.

Nakon vodećeg pogotka, malo je opao ritam utakmice, ali je Voša opet bolje izgledala na terenu. Međutim, Lale su vođstvo održale samo jedanaest minuta. Nakon greške na sredini terena, sevnula je kontra Aluminija, Jovanovič je utrčao u šesnaesterac i pokušao da zaobiđe Toromana, ali je Vošin golman pokupio protivničkog napadača i sudija je sasvim opravdano pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Brest i tako doneo poravnanje sredinom prvog poluvremena.

Do obavezne pauze uglavnom se igralo na sredini terena, bez prave prilike na obe strane. A slično je bilo i u nastavku. U drugom poluvremenu Vojvodina je promenila formaciju u 4-1-4-1, pa su u nastavku igrali sa jednim centarforom Ivanovićem, a Vukčevića je zamenio krilni napadač Milan Kovačev. Praktično nijedna prava prilika nije viđena ni pred jednim, ni pred drugim golom u drugih 45 minuta. Vojvodina jeste imala posed lopte na svojoj strani, ali nisu izabranici Radoslava Batak uspeli ništa konkretno da naprave u završnoj trećini terena, niti da ozbiljnije zaprete Aluminiju. Najozbiljnija šansa viđena je pet minuta pre kraja kada je Bukinac poslao upotrebljivu loptu u srce kaznenog prostora, ali je malo zakasnio mladi Lazar Jovanović i nije uspeo da ugrozi protivničkog čuvara mreže.

 VOJVODINA – ALUMINIJ 1:1 (1:1)

/Vukčević 13 – Brest 24-pen/

Slovenija, Kidričevo

Stadion: Športni park Aluminij

VOJVODINA: Toroman (od 46. Puškić) – Bjeković, Ljubisavljević, Jeličić (od 75. Tanjga), Bukinac – Kabić (od 76. Radulović), Miletić (od 46. Traore), Milosavljević, Baraj (od 58. Jovanović) – Ivanović, Vukčević (od 46. Kovačev).

ALUMINIJ: Pridgar, Kosi, Koblar, Željković, Martič, Gorenjak, Jagič, Jovanović, Katuša, Brest, Samid.


tagovi

Uroš KabićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara