Voša pobedila prvi klub Hrista Stoičkova, Adžićev prvenac za remi Čuke

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 20:19

Pripreme superligaša su u jeku, na red došle utakmice

Punom parom pripremaju se srpski klubovi za sezonu 2022/23, koja u najjačem domaćem rangu kreće 8. jula.

Većina superligaša nalazi se u Sloveniji, a među njima su Vojvodina i Čukarički. I jedni i drugi ove srede imali su svoje druge provere na terenima u komšiluku. Novosađani su posle banjalučkog Borca (1:0) savladali i bugarskog drugoligaša Maricu Plovdiv 3:0 (2:0), dok su Beograđani posle 0:0 sa Celjem odigrali nerešeno i sa Tuzla sitijem - 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Remi Brđanima doneo je Luka Adžić pogotkom u 87. minutu, na dodavanje Vujadinovića koji je ukrao loptu rivalu. Bivši fudbaler Crvene zvezde bio je među najboljim igračima Čukaričkog u prvoj proveri, a sada je dobru partiju krinisao prvim golom po dolasku u klub sa Banovog brda. Posle pogotka pokušao je da udarcem iz voleja donese i pobedu svom timu, ali nije bio dovoljno precizan. Prethodno se istakao i asistencijom za Aganspahića koji je propustio zicer, a sredinom drugog poluvremena pogodio je stativu.

Konkretniji su bili igrači Čukaričkog od rivala, od početka su igrali ofanzivnije, ali su fudbaleri Tuzla sitija iskoristili kontru u 12. minutu da povedu. Nukić je bio strelac, a Mipić asistent. Na drugoj strani, do odlaska na odmor šanse nisu iskoristili Spasojević i Lukić.

***************

ČUKARIČKI: N. Belić, Rogan, Šapić, Serafimović, Gašević (od 46. Zuvić), Kovač, Čolović, Čolić, Lukić, Endijae, Spasojević (od 46. U. Miladinović). Od 57. minuta: Mićović, Stevanović, Puškarić, Vujadinović, Tošić, Mijailović, K. Belić, Docić, Ivanović, Adžić, Aganspahić.

***************

Za razliku od konkurenta u Superligi, Vojvodina je ove srede svoje prilike bolje koristila. Doduše, protiv slabijeg rivala, ali trener Milan Rastavac svakako može biti zadovoljan s tri gola u mreži rivala, inače kluba u kome je svojevremeno ponikao čuveni Hristo Stoičkov.

Visok presing doneo je Lalama rano vođstvo protiv Marice Plovdiv. Strelac u 13. minutu bio je iskusni Nebojša Bastajić, lepim udarcem iskosa sa leve strane u dalji ugao. Lopta se od stative odbila u mrežu. Na 2:0 povisio je Jovan Milošević u 28. minutu iz penala dosuđenog zbog igranja rukom na centaršut Stefana Đorđevića. Prvi pokušaj Bugari su imali u 31. minutu, udarcem sa velike udaljenosti, ali je novi golman Vojvodine, do nedavno član Barselone Lazar Carević, bio siguran.

Do poluvremena Vojvodina je imala još nekoliko dobrih napada, međutim, Milošević i Milan Vidakov nisu krunisali dobru saradnju. Za drugi deo meča Rastavac je potpuno promenio sastav tima, a u 71. minutu mladi Mihajlo Nešković postigao je i treći gol za Novosađane na proigravanje Branislava Milanova. Prethodno su Lale imale još nekoliko prilika za gol, u jednoj je stativa sačuvala bugarski tim, ali je i došlo do povrede Majstorovića koji je morao da bude zamenjen.

***************

VOJVODINA: (prvo poluvreme) Carević, Bjeković, Jeličić, Jelenković, Đorđević, Busnić, Milosavljević, Bastajić, Ivanović, Vidakov, Milošević; (drugo poluvreme) N. Simić, Majstorović, Kopitović, Stevanović, Milanov, Topić, Zukić, Nešković, V. Simić, N. Nikolić, Vukčević.

***************

Napredak je posle rumunskog Kluža (0:3) poražen i od slovenačke Mure - 1:3 (0:1). Pet minuta pred kraj ne posebno zanimljivog prvog dela utakmice, Kruševljani su prvi put poklekli. Šroler je sjajno šutirao iz slobodnjaka na oko 20 metara od Petrićevog gola, koji je paradom samo ulepšao pogodak rivala. Za drugo poluvreme Dušan Đorđević je potpuno promenio postavu Napretka, ali nije bilo promene nabolje.

U 56. minutu ponovo se istakao Šroler, ovaj put pošto je nakon njegovog centaršuta Projić nespretno zahvatio loptu glavom i postigao autogol. U 71. minutu Kovs je lepo lobovao Savića za 3:0, a Ivanić je dva minuta kasnije uspeo da makar ublaži poraz Kruševljana.

Josip Projić je, inače, za ovaj meč pomeren sa levog beka u centralni deo odbrane, pošto je u odsustvu Kerkeza i Kojčića činio štoperski par sa Obradovićem. Novajlija u redovima Napretka, Slovenac Klemen Bolha, našao se u timu tokom prvih 45 minuta i ostavio dobar utisak pokrivajući poziciju defanzivnog veznog igrača.

***************

NAPREDAK: Petrić, S.Jovanović, Mršić, Đeković, Vukajlović, Bolha, Krstić, Kočić, Mladenović, Čečarić, Đ.Jovanović. Igrali su još: Savić, Todorović, Obradović, Projić, Marinković, Rašković, Selović, Laban, Ivanić, Džugurdić, Stevanović, Zogović.

***************

Vojvodina narednu utakmicu igra protiv Kopera u nedelju od 18 časova, a Čukarički se u subotu sastaje sa Olimpijom.


tagovi

FK VojvodinaČukaričkiPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara